Keşan Belediyesi Zoraki Tabip Adlı Oyunu Sergiledi. - Son Dakika
Güncel

Keşan Belediyesi Zoraki Tabip Adlı Oyunu Sergiledi.

Keşan Belediyesi Zoraki Tabip Adlı Oyunu Sergiledi.

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan Keşan Belediye Tiyatrosu 15 Mayıs 2012 Salı günü "Zoraki Tabip" adlı oyunu sergiledi.

17.05.2012 00:42  Güncelleme: 00:40

Saat 21.00'de Kültür Merkezinde sergilenmeye başlayan oyuna, , Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Meclis Üyesi Erol Meyva, CHP İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan ve CHP yönetim kurulu üyeleri,Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Daire amirleri ve çoğunluğu Üniversite öğrencilerinden oluşan tiyatro severler katıldı.

Ahmet Vefik Paşa' nın (1823-1891) yazdığı Moliere'in le Medecin MalgreLlui isimli tiyatro eserinin uyarlaması olan oyun; kocasından yediği dayakların öcünü almak isteyen bir kadının, adamı gayet usta bir hekim diyerek etrafa yayması üzerine hastaların hücumuna uğratması ve adamın çok sıkışık bir duruma düşmesi ve yine kadının öğrettiği bir oyunla bu sıkışık halden kurtulmasını komedi diliyle anlatıyor.

Keşan Belediyesi'nin geçen yıl kurduğu Tiyatro Topluluğu, ilk olarak Haldun Taner'in ''Kabara'' adlı oyununu sergilemiş, oyun çok beğeni toplamıştı.

Tiyatro Eğitmeni Engin Yağcılar'ın yönetimindeki oyunda 15 kursiyer rol aldı. Profesyonel oyuncuları aratmayacak performanslarıyla göz doldurup, gelecek vaad ettiklerini gösterdiler.

230 kişilik salona ek sandalyeler getirildi. Buna rağmen ayakta izleyenler oldukça çoğunluktaydı. Seyirci sayısının 300 kişiyi geçmesi memnuniyetle karşılandı.

Oyunun sonunda, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ve Ufuk Kanışkan sahneye çıktılar ve oyuncuları tebrik ettiler. Bir konuşma yapan Cemil Kılavuz şunları dile getirdi; ''Sevgili tiyatro sever arkadaşlarım, çok şey söylemeye gerek yok. Gençlerimiz burada, hiç profesyonelleri aratmayacak kadar hatta onlardan çok daha güzel oynadılar. Benim için önemli olan bu.

Bir şey daha söylemek istiyorum; Tiyatro dünyasının halini hepiniz biliyorsunuz. Hepinizden bir şey istiyorum. Belli kurumda görev yapanlar, bunlar daha çok katkı yapmak zorundalar. Tiyatroyu yaşatmak, yaşatmak, yaşatmak adına her şeyi yapmak zorundayız. Sizlerden de bekliyorum.

Bizler de genç kardeşlerimizi Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan adına bundan sonraki her etkinliklerinde yardımcı olacağız. Çünkü bizim gururumuz oldular, bizi yücelttiler, onurlandırdılar.

Destek verince neler yaptıklarını gördük. İşte bunlar bizim çocuklarımız…'' dedi

Konuşmanın ardından Başkan Yardımcısı Kılavuz, Tiyatro Eğitmeni Engin Yağcılar'a plaket verdi. Daha sonra Kanışkan' la birlikte kursiyerlere 1'er karanfil takdim edip, belgelerini verdiler.

Keşan Belediyesi Tiyatro Topluluğu' nu büyük beğeniyle izleyenler, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan'ın, Keşan'ın Kültürüne kattığı bu güzel oluşuma verdiği desteğe teşekkür ettiler.

.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Keşan Belediyesi Zoraki Tabip Adlı Oyunu Sergiledi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement