Kırgız-Tacik Sınırındaki Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Kırgız-Tacik Sınırındaki Gerginlik

Kırgız-Tacik Sınırındaki Gerginlik

Kırgızistan, Tacikistan'a nota vermeye hazırlıyor.

11.01.2014 16:30

Kırgızistan Başbakanı Cantoro Satıbaldiyev'un, bugün ülkenin güneyinde Kırgız ve Tacik sınır muhafızları arasında çıkan çatışma ile ilgili olarak Tacikistan'a nota verilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na talimat verdiği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Kırgız askerlerin yaralandığı olayla ilgili güvenlik birimlerinin yöneticileri ile bir araya gelen Satıbaldiyev'in, detaylı bilgi aldığı belirtildi.

Güvenlikten sorumlu Başbakan Yardımcısı Tokon Mamıtov, bölgede durumun istikrarlı olduğunu, Tacik mevkidaşı Muradoli Alimardanov ile telefonda görüştüklerini ve olayın ortak incelenmesini kararlaştırdıklarını bildirdi.

Sınırdaki güvenliğin güçlendirilmesi için kolluk kuvvetlerine talimat veren Satıbaldiyev, bölge halkına da sabırlı olmaları için çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise söz konusu incelemenin Cumhurbaşkanı'nın denetimi altında olacağı belirtildi.

Kırgızistan ile Tacikistan, kamu güvenliği ve vatandaşların serbest dolaşımını sağlamak amacıyla problemli olan sınır bölgelerinde dün itibariyle ortak devriyeye başlamıştı.

Kırgızistan-Tacikistan sınır muhafızları arasında çıkan çatışmada yaralı sayısının 6'ya çıktığı ifade edildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgız-Tacik Sınırındaki Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement