Kırıkkale Kesk Dönem Sözcüsü Şahin Susmayacağız, Direneceğiz Kesk Dönem Sözcüsü... - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Kesk Dönem Sözcüsü Şahin Susmayacağız, Direneceğiz Kesk Dönem Sözcüsü...

Kırıkkale Kesk Dönem Sözcüsü Şahin Susmayacağız, Direneceğiz Kesk Dönem Sözcüsü...

Kırıkkale de KESK üyeleri, bugün yurt genellinde KESK'lilere yönelik gerçekleştirilen operasyonu protesto etti.

25.06.2012 20:18

Kırıkkale de KESK üyeleri, bugün yurt genellinde KESK'lilere yönelik gerçekleştirilen operasyonu protesto etti. KESK Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin, 'Susmayacağız. Direneceğiz. Gelsinler bizleri de alsınlarö diye konuştu.

Kırıkkale'nin Cumhuriyet meydanında düzenlenen eyleme katılan sendika üyeleri, KESK'e yönelik yurt genelinde düzenlenen operasyonu protesto etti.

Grup adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin, hükümetin kendisi gibi düşünmeyenlere tahammülü olmadığını savunurken, şöyle konuştu:

'AKP hükümeti baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına boyun eğmeyen ve sesini yükselten KESK'in üye ve yöneticilerini gözaltına alarak KESK'i sindirebileceğini ve susturabileceğini sanmaktadır. Uzun bir süredir konfederasyonumuz üzerinde yaratılan baskılar sonucu toplam 39 üye ve yöneticimiz tutuklu iken, bugün yurt çapında gerçekleştirilen operasyonlar ile toplam 71 yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra bağlı sendikalarımızın MYK üyeleri, Şube Başkanı ve şube yöneticilerimiz ile üyelerimiz bulunmaktadır. AKP, sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi veren herkesi gözaltına almaya, tutuklamaya adeta karar vermiş durumda. Son dönemde örneklerini sıkça görmeye başladığımız bu tür göz altıların, demokratikleşme söylemlerinin arttığı, yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı, 'yargı paketlerinin hazırlandığı bir dönemde gerçekleşmiş olması dikkat çekicidir. İnsanca bir yaşam ve demokratik bir ülke isteyen herkes hedef tahtasındadır.Diğer taraftan yaşanan gözaltılar, bizler açısından şaşırtıcı olmadığı gibi, yürüttüğümüz kararlı mücadeleden duyulan rahatsızlığın göstergesidir. Daha öncekiler gibi bugün gerçekleşen gözaltılar da kesinlikle tesadüf değildir. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın tek ortak noktası yıllardır kamu emekçileri mücadelesinin içinde kararlılıkla yer almalarıdır. AKP, kendisi gibi düşünmeyen hiç kimseye tahammül edememektedir. Sadece son bir yıl içerisinde 26 yönetici ve üyemizin tutuklanmış olması KESK üzerinde yaratılan baskıların sistematik bir hal aldığını göstermektedir. Üzerimizde yaratılan kuşatmaya karşı tarihsel ve toplumsal sorumluluklarımız çerçevesinde mücadele geleneğimizden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz. Demokratik, barış içinde, eşitlikçi ve özgürlükçü bir Türkiye yaratma talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Birileri 'durmak yok yola devamö diye dursun, bizler de 'yılmak yok mücadeleye devamö diyerek dimdik ayakta duracağız. Tüm dostlarımızla birlikte bu baskı ve sömürü düzenine karşı direnmeye devam edeceğiz. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, KESK üzerindeki baskılara son verilmelidir.ö

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Kesk Dönem Sözcüsü Şahin Susmayacağız, Direneceğiz Kesk Dönem Sözcüsü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement