Kırkalı Minikler Onurlandırılıp Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Kırkalı Minikler Onurlandırılıp Ödüllendirildi

Kırkalı Minikler Onurlandırılıp Ödüllendirildi

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinin Kırka mahallesinde bir araya gelen ve ellerine aldıkları Türk bayrağı ile terörü protesto için düzenledikleri yürüyüş sosyal medyada büyük ilgi gören minik çocuklar onurlandırılıp ödüllendirildi.

12.09.2015 13:34

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinin Kırka mahallesinde bir araya gelen ve ellerine aldıkları Türk bayrağı ile terörü protesto için düzenledikleri yürüyüş sosyal medyada büyük ilgi gören minik çocuklar onurlandırılıp ödüllendirildi.

Yaşları 4 ile 13 arasında değişen minik çocuklar, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın tarafından Kırka'daki makamında kabul edilerek Türk bayrağı ve satranç takımı ile ödüllendirildi. Başkan Kalın, Gülce Akçakır(13), Şevval Tepe(12), Mustafa Tepe(10), Bengusu Kara(12), Barış Kara(7), Necati Özmutlu(10), Fevzi Tepe(9), Sudenur Tepe(13), Belinay Küçük(8) ve Beren Küçük(4) isimli çocukları tebrik etti. Başkan Hasan Kalın, miniklerin aldıkları bir kararla Türk bayrağı altında mahalle içinde terörü protesto yürüyüşü düzenlemelerinin çok anlamlı olduğunu belirtti. Başkan Kalın şunları söyledi;

SAF DUYGULARLA YAPILMIŞ BİR HAREKET

"Yapmış olduğunuz teröre lanet mitingiyle ilgili bayrağı taşımanız, en tabi eylemi göstermeniz bizim çok hoşumuza gitti. Bu sizin yapmış olduğunuz eylem, tamamen içten, samimi, gösterişten uzak tüm saf duygularla yapılmış bir hareketti. Bu anlamda vatana karşı olan sevdanız, sevginiz, milletimizi sevmeniz, şehidinize sahip çıkmanız bizi o anlamda çok mutlu etti. Onun için de sizlerle birlikte olmak istedik. Sizlere o anlamda ayrıca çok çok teşekkür ederim. Allah, memleketinize karşı, milletinize karşı, bayrağınıza karşı ve bu topraklarınıza karşı olan sevdanızı arttırsın" dedi.

BİZ GÜLÜP OYNAYAMAZDIK

Gülce Akçakır ve Bengusu Kara'dan çıkan fikirle başlayan yürüyüş sırasında vatandaşların desteğinden mutlu oldukları anlatan çocuklar ise ilgi gösterenlere teşekkür ettiler. Gülce ve Bengusu, "Biz Atatürkçü ailelerin çocukları olduğumuz için şehit ailelerini düşündük,o yüzden bu protestoyu yapmaya çalıştık. Şehitlerin çocukları orada ağlarken biz gülüp oynayamazdık. O yüzden koca bayrağı aldık ve yağmurda bu protestoyu yaptık. Bizler için canlarını feda eden şehitlerimizi anarak bütün Kırka'yı gezdik" dediler.

ÇOCUKLARIMIZIN VATAN SEVGİSİ BİZİ MUTLU ETTİ

Protesto yürüyüşüne katılan Belinay ve Beren'in babaları Erhan Küçük ise; "Kanla alınan topraklarda, maalesef ki fitne karıştıran hainler var. Topraklarımızda şehitlerimizin kanı döküldükçe biz daha fazla vatan sevgisini kazanmaktayız. Çocuklarımızın da bu şekildeki vatan sevgileri bizleri memnun etmektedir. Çocuklarımızın bu şekilde duygusal davranmaları bizleri daha da güçlendirdi. Onlara vatan sevgisini de aşılayabildiysek ne mutlu bize, ne mutlu Türküm diyene" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırkalı Minikler Onurlandırılıp Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement