Kısa Mesaj İle İhbar Dönemi Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Kısa Mesaj İle İhbar Dönemi Başlıyor

Kısa Mesaj İle İhbar Dönemi Başlıyor

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, 155 SMS İhbar Sisteminin 1 Şubat itibariyle hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

07.01.2014 17:44  Güncelleme: 17:47

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, vatandaşların polise daha hızlı ulaşabilmeleri amacıyla '155 SMS (kısa mesaj) İhbar Sistemi'nin 1 Şubat 2014'ten itibaren hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Mustafa Uçkan, teşkilatın, vatandaşların polise daha hızlı ve kolay erişimini sağlamak için teknolojinin getirdiği iletişim ve haberleşme sektöründeki yenilikleri bünyesine katarak ilerlemeye devam ettiğini kaydetti. Vatandaşların acil durumlarda, ihbar veya şikayette bulunabilmesi için cep telefonundan SMS göndermek suretiyle kolluk kuvvetlerine kolayca ulaşabileceklerini ifade eden Uçkan, "155 SMS Sistemi'nin hayata geçirilmesiyle ilgili en fazla talep engelli vatandaşlarımızdan gelmektedir. 155 SMS İhbar Sistemi'nin kullanımının engelli ve diğer vatandaşlarımıza sağlayacağı en önemli yararlardan birisi, zor bir durumla karşılaştıkları zaman telefonundan kısa mesaj göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilecek olmalarıdır. Kısa mesaj hizmeti sayesinde vatandaşlarımız polisin kendisine bir mesaj kadar yakın olduğunu bilerek, güvenlik hizmetini her koşulda almanın mutluluğunu yaşayacaktır. Bu itibarla, cep telefonlarından kısa mesaj göndermek suretiyle ihbar veya şikayette bulunabilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile işletmeci operatörler arasında altyapı hazırlık ve uygunluk çalışmaları tamamlanmıştır. 155 SMS İhbar Sistemi, 01 Şubat 2014 tarihinden itibaren ücretsiz olarak halkımızın hizmetine açılacaktır" dedi.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Mustafa Uçkan, polise kısa mesaj ile ulaşım sisteminin nasıl çalışacağı konusunda ise şunları söyledi:

"155 kısa mesaj servisinden en iyi şekilde yararlanmak için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Cep telefonlarının mesaj kısmından ihbar veya şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155'e gönderilerek mesaj iletilecektir. İlk etapta kısa mesaj ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından mesaj içeriğine ihbar veya şikayetle ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir. Kısa mesaj hangi konumdan gönderilmiş ise o coğrafi konumdaki kentin 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi'nde kullanılmakta kurumsal e-posta adresine mail olarak gelecektir. 1 Şubat 2014 tarihinden sonra sistem faaliyette olacağından test, deneme, içeriği boş bırakılmış gereksiz kısa mesaj gönderilmemesine özen gösterilecektir. Aksi halde Afyonkarahisar Valiliği'nin 2013/1 sayılı kararına istinaden ilgililere, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi'nde düzenlenen 'emre aykırı davranış' kapsamında idari para cezası uygulanacaktır." - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kısa Mesaj İle İhbar Dönemi Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement