Kitap Kumbarasında Toplanan Kitaplarla Kütüphane Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Kitap Kumbarasında Toplanan Kitaplarla Kütüphane Kuruldu

Kitap Kumbarasında Toplanan Kitaplarla Kütüphane Kuruldu

TDED Çankırı Şubesi tarafından kentin belirli noktalarına yerleştirilen kitap kumbaralarından toplanan 900 kitapla bir köy okuluna kütüphane kuruldu Vali Özcan: "Vatandaşlarımız okudukları...

25.10.2013 17:13

Türk Dil ve Edebiyat Derneği  (TDED) Çankırı Şubesi tarafından kentin belirli noktalarına yerleştirilen kitap kumbaralarından toplanan 900 kitapla bir köy okuluna kütüphane kuruldu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Karadayı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu kütüphanesinin açılışında yaptığı konuşmada, kütüphanenin öğrenciler için önemli olduğunu söyledi.

Güzel binaların ve mekanların yapılabileceğini ancak bu binalara ruh vermenin önemli olduğunu ifade eden Özcan, şöyle konuştu:

"Bu mekanlara hayat vermek için çalışıyoruz. Ne kadar fazla kitap okuyan olursa o kadar iyi olur. Mutlaka kitap okuyun. Faydasını ileride göreceksiniz. Uygulama köy okulları için önemli. TDED Çankırı Şubesi tarafından başlatılan kitap kumbarası uygulaması çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Vatandaşlarımız okudukları kitapları kumbaraya atarak köy okullarında yeni kütüphaneler kurulmasına destek oluyorlar."

Öğrencilere bol bol okumaları tavsiyesinde bulunan Özcan, "Bundan sonra görev öğrencilerimize düşüyor. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz kitaplardan çok şey öğrenecek. İnternette olan birçok şey gelip geçici ama kitaplar kalıcıdır. Kitapların kıymetini bilin" dedi.

TDED Şube Başkanı Zeynep Dinç de Çankırı'da ilk kütüphanelerini açtıklarını belirterek, "Kütüphanemize 900 kitap bağışladık. Çankırı'nın değişik bölgelerine konan kitap kumbaralarında toplanan kitaplarımızla ilk kütüphanemizi oluşturmuş olduk" ifadesini kullandı. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kitap Kumbarasında Toplanan Kitaplarla Kütüphane Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement