Kızılay'a Taksi Cepleri Yapıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kızılay'a Taksi Cepleri Yapıldı

Kızılay\'a Taksi Cepleri Yapıldı
05.09.2009 01:45  Güncelleme: 10:12

Kızılay'da Cep İçin Eylem Yapan Taksiciler, İstediğini Aldı. Büyükşehir Belediyesi ile Yapılan Çalışma Sonucunda Kızılay'ta Taksi Depolama Cepleri Oluşturuldu.

Kızılay’da cep için eylem yapan taksiciler, istediğini aldı. Büyükşehir Belediyesi ile yapılan çalışma sonucunda Kızılay’ta taksi depolama cepleri oluşturuldu.

ANKARA Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Kızılay’da taksi depolama ceplerinin de oluşturulduğunu söyledi. Yiğiner, Başkent’te taksi sayısının ihtiyacın çok üstünde olduğunu belirtti.

Yatık harcamayacaklar

Başkent’te esnafın para kazanamadığını savunan Yiğiner, herhangi bir durağı olmayan ya da durağının iş potansiyeli az olan esnafın, Ankara’nın iş potansiyeline sahip yegane yeri olan Kızılay’da çalıştığını kaydetti. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları çalışmalar sonucu Kızılay bölgesinde bütün taksici esnafının faydalanabileceği “taksi depolama cepleri” oluşturulduğunu belirten Yiğiner, taksicilerin bu cepleri kullanarak, hem cezaya maruz kalmaktan kurtulacağını, hem de boş yere yakıt harcamadan dinlenme fırsatını yakalayacağını kaydetti.

Yeni tarife yakında yürürlüğe girecek

ESNAFIN taksimetre tarifesine yaklaşık 2 yıldır zam gelmediğinden şikayetçi olduğunu belirten Yiğiner, şunları kaydetti: “Bu zaman zarfında maliyetlerin arttığı belirtiliyor. Esnaf, özellikle açılış ücretinin düşük olmasından dolayı çok mağdur olduklarını ifade ederek taksimetreye zam talep ediyor. Oda olarak esnafın istemediği hiçbir uygulamaya girmeyeceğiz. Taksimetre zammı konusunda da yine esnafın talebi doğrultusunda en kısa zamanda yeni tarife hazırlanarak, yürürlüğe konulacaktır.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılay'a Taksi Cepleri Yapıldı - Son Dakika


Advertisement