
Çorlu'da, 3,5 yaşındaki kızını döverek hastanelik edince tutuklanan 32 yaşındaki Çiğdem A., velayeti elinden alınarak yurda konulan oğlunun çocuklar tarafından dövülmesine isyan etti. Oğlunu yurttan kaçıran Çiğdem A., Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunurken, hakkındaki tutuklama kararı üzerine cezaevine konuldu. Yurtta kalan çocuklardan dayak yediğini iddia eden vücudunun her yeri morluklarla dolu olan 12 yaşındaki İ.C.Y., annesiyle cezaevinin önünde vedalaşırken ağladı.
Çiğdem A., 6 yıl önce kızı Sıla A.'ı feci şekilde dövdü. Vücudunun her yeri morluklarla dolu olan, yüzünde sigara söndürülen ve yediği dayaktan yüzü tanınmayacak hale gelen S. A. ile ilk eşinden olan oğlu o zaman 6 yaşında olan İ.C.Y. devlet himayesine alındı. Çiğdem A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi'ne konuldu. S.A., Adapazarı Dostluk Çocuk Yuvası'na, İ.C.Y. ise Kocaeli Karamürsel Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildi.
Çiğdem A., 3 yıl 9 aylık hapis cezasının ardından serbest kalırken, kızı S.A. ismi gizli tutulan bir aileye evlatlık olarak verildi. İ. C. Y. ise Karamürsel Yetiştirme Yurdu'ndan Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Düzce Yetiştirme Yurdu'na nakledildi. Çiğdem A. cezasını tamamladıktan sonra oğlu İ.C.Y.'ı belirli aralıkla ziyaret etti. İddiaya göre, İ.C.Y., geçtiğimiz Perşembe gecesi yurtta kalan kendisinden yaşça büyük çocuklardan dayak yedi. Sırtında morluklar olan, kafasında ve yüzünde şişlikler bulunan İ.C.Y., Cuma günü gizlice annesini arayarak yardım istedi. Anne Çiğdem A. ve teyzesi Yaşariye A. önceki gün Düzce'ye giderek İ.C.Y.'ı yetiştirme yurdundan alarak Bolu'ya geldi. Oğlunun sırtında ve yüzünde morluk ve şişlikleri gören Çiğdem A. yurt yetkilileri hakkında dün suç duyurusunda bulunmak üzere Bolu Sanayi Polis Merkezi'ne ardından da Cumhuriyet Başsavcılığı'na gitti. Çiğdem A., şikayet dilekçesini yazarken hakkında iftira davasından tutuklama bulununca polis tarafından oğlu İ.C.Y.'ın yanında gözaltına alındı.
Çiğdem A. sağlık kontrolleri yapılmak üzere İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Çiğdem A. hastaneden sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini görüntüleyen muhabire oğlunun sırtını açarak, "Devlet tarafından koruma altına alınan evladım. Ben S. A.'ın annesiyim. Cinnet geçirip o anki sinirle çocuğuma vurdum diye 2004 yılından bu yana devlet tarafından işkence görüyorum. Çocuğumu 18 yaşında üç çocuk linç ederek dövmüşler. Sevgilisinden ayrılmış stresini atmak için çocuğumu böyle yapmış" dedi.
"Niye tutuklandınız" sorusunu Çiğdem A., "O da iftira. Onu da halledeceğim" diye yanıtladı.
Tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi'ne götürülen Çiğdem A.'ı ablası Yaşariye A. ve oğlu arkasından takip etti. İ.C.Y., cezaevi kapısının önünde annesi Çiğdem A.'ın boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Polis tarafından güçlükle annesinden ayrılan İ.C.Y. annesine el sallayarak gözyaşlarına boğuldu.
Yurtta kalan bir çocuğun sevgilisinden ayrılması nedeniyle dayak yediğini iddia eden İ.C.Y., "Bana 'Sevgilimden ayrıldım seninle biraz stres atayım' dedi. Beni dövdü, ondan sonra teşekür etti. Kaldırıp yere fırlattı. Kafamı tekmelerle ezdi. 'Beni bir kişiye söylersen onların yanında da seni döverim' dedi. Korkudan kimseye birşey söyleyemedim. Sabah kalktığım zaman her yerim morarınca bende hocadan izin istedim. Ama bana okula gitmem gerektiğini söyledi. Beni zorla okula gönderdi. Akşam yurda geldiğim zaman arkadaşımın telefonundan gizlice annemi aradım. Beni gelip almasını istedim. Annem beni aldı sonra savcılığa gittik. Onları şikayet etmeye çalıştık. Annemin eski bir dosyası varmış. Polisler geldiler annemi alıp götürdüler" diye konuştu.
Düzce Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır ise, Çiğdem A.'ın oğlu İ.C.Y.'ı kaçırdığı için dava açacaklarını söyleyerek, "Dayak yediğini iddia ettiği çocuk, İ.C.Y.'a sadece tokat attığını söylüyor. Annesi de çocuğu Düzce'ye gelerek kaçırmış. Ayrıca çocuğu köpek ısırmış. Annenin daha önce de bu tür vukuatları olmuş, çocuğunu kaçırmış. Tutanak tuttuk. Dava açacağız. Çocuk yüzde 50 mental sınıflarında okuyor. Yani özel eğitim alıyor. Sıkıntımız çocuktan yana değil annesinden" dedi.
Son Dakika › Güncel › Kızını Döverek Hastanelik Eden Anne - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?