Kocaeli'de 15 Temmuz'u Hatırlatan Park - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de 15 Temmuz'u Hatırlatan Park

Kocaeli'de 15 Temmuz'u hatırlatan parkKOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların anısına 15 Temmuz Şehitler Parkı yapılıyor.

13.07.2017 18:49

Kocaeli'de 15 Temmuz'u hatırlatan park

KOCAELİ'nin Başiskele İlçesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların anısına 15 Temmuz Şehitler Parkı yapılıyor. Parkta, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün maketi ve köprüde tanklara karşı direnenler ve Şerife Boz'un darbeye direnenleri kamyonu ile taşıması canlandırılırken, darbe girişiminde şehit olanların isimlerinin yazılı taşlar hilal şekli oluşturulan ağaçların altına konuldu.

Başiskele Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların anısına Yeşilyurt Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı'nda 15 Temmuz Şehitler Parkı yapıyor. Parkta, 15 Temmuz gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananları anlatmak amacıyla köprü inşa edilirken, köprünün üzerine tank maketi konularak, darbeye direnen vatandaşların heykelleri yerleştirilmeye başlandı. Parka, darbe gecesi bombalanan TBMM binasının maketi konuldu. Darbe girişiminin olduğu gece Şerife Boz'un kamyonu ile darbeye direnen vatandaşları taşıması da canlandırıldı. Şerife Boz'un kullandığı kamyonun aynısı parkın bir köşesine konularak, direksiyonun başına Şerife Boz'un heykeli ve kasasına darbeye direnen kişilerin heykelleri konuldu. Parkta, darbe girişiminde şehit olan 249 kişinin isimlerinin yazılı olduğu taşlar hilal şekli oluşturulan ağaçların altına konuldu. Parkta ayrıca tören alanı ve darbeler tarihi sunum odası yer alacak.

Parkın yapım çalışmaları devam ederken, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz misafirleri olan Şerife Boz, eşi Şenol Boz ve 15 Temmuz Gaziler Derneği Platformu Başkanı Erol Bulut ile birlikte parkı gezdi. Parkı gezerken duygulanan Şerife Boz, "15 Temmuz çok karanlık bir geceydi, çok uzun bir geceydi. Allah bir daha yaşatmasın. Park çok güzel oldu, emeklerine sağlık. Her şey harika" dedi.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ise, "Biz 15 Temmuz akşamı halkımızın, sizlerin örnek mücadelesinin, o kahramanca duruşun gelecek nesiller tarafından bilinmesi, onlar tarafından örnek alınması ve bir daha bu ülkede 15 Temmuzların yaşanmaması için, bilinçli bir nesil yetiştirme adına sizden aldığımız bu ruhla bu parkı burada kendi çalışan arkadaşlarımızla aynı ruhu yaşayarak, hissederek, onu damarlarımızdaki kandan aldığımız o güç ve imanımızdaki cesaret ve dirayetle inşa ettik" diye konuştu.

Kocaeli\'de 15 Temmuz\'u Hatırlatan Park
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de 15 Temmuz'u Hatırlatan Park - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement