KOM Daire Başkanı Karababa Görevden Alındı - Son Dakika
Güncel

KOM Daire Başkanı Karababa Görevden Alındı

KOM Daire Başkanı Karababa Görevden Alındı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa görevinden alındı.

05.08.2014 09:41  Güncelleme: 10:22

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa görevinden alındı. Görevden alınan Karababa'nın yerine eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir getirildi.

EMNİYET'E OPERASYONUN TEPE İSMİYDİ

Karababa, 17 Aralık’taki 4 bakanla ilişkili yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı görevine atanmıştı. Karababa ve ekibi, İstanbul merkezli olarak yürütülen ‘yasa dışı telefon dinleme ve sahtecilik’ operasyonunun da koordinasyonunu yürüten en tepedeki isimdi.

KARDEŞLER KARŞI KARŞIYA GELDİ

İstanbul’da 22 Temmuz’da başlayan ve 31 polisin tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyon, 2 kardeşi de karşı karşıya getirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa, yasa dışı telefon dinlemeleri kapsamında yürütülen operasyonun en tepesinde olan ve soruşturmayı koordine eden isimken, kardeşi Küçükçekmece Hâkimi Mehmet Karababa, bu operasyonları Twitter’dan en çok eleştiren isimlerden biri oldu.


(Soldaki görevden alınan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Hacı Yusuf Karababa, sağdaki Küçükçekmece Hâkimi Mehmet Karababa)

HAKİM KARDEŞ, POLİSLERİN TUTUKLANMASINA ŞİDDETLE KARŞI ÇIKTI

26’ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye isteğini reddeden, gazeteci Ahmet Şık’ın basılmamış kitabının toplatılmasına karar veren, Poyrazköy davasındaki çıkışları, Ergenekon ve Balyoz davalarındaki tutuklamaları ile tanınan Mehmet Karababa, ağabeyinin yürüttüğü operasyonda polislerin gözaltına alınmasına ve tutuklanmasına şiddetle karşı çıktı. Mehmet Karababa, Ergenekon davasının avukatlarından Hüseyin Ersöz ile de Twitter üzerinden polemik yaşadı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KOM Daire Başkanı Karababa Görevden Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • yakup: akp cakal lari akıl lanmaz gider oyunu basar kim tayyip bin doğrusunu cikari roysa içerde solu ali yor ışte tayyip adeleti her dalda oynuyor 11 13 Yanıtla
  • Ananasçılar: Ananasçılar düşmedi yorumlara gelirler elleri kulaklarında 6 10 Yanıtla
  • şahin: i 0 0 Yanıtla

Advertisement