Köşker: GESMEK Gurur Kaynağımız - Son Dakika
Güncel

Köşker: GESMEK Gurur Kaynağımız

Köşker: GESMEK Gurur Kaynağımız

GESMEK'te yılsonu sergileri başladı.

09.05.2013 15:38

GESMEK'li kursiyerlerin birbirinden değerli el işi göz nuru ürünleri yılsonu sergilerinde Gebzelilerin beğenisine sunuldu. Beylikbağı'ndaki sergi açılışının ev sahipliğini yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, her yıl binlerce Gebzeliye el becerisi ve meslek kazandıran GESMEK'in hünerli ve büyük bir aile olduğunu söyledi.

7'DEN 70'E EĞİTİM

Gebze Belediyesi'nin markalaşan eğitim hizmeti GESMEK'te 2012-2013 eğitim öğretim dönemi yılsonu sergileri başladı. 7'den 70'e tüm Gebzelileri çatısı altında toplayan ve hünerlerinin hobiye dönüşmesini sağlayan Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Edindirme Kursları (GESMEK)'te yılsonu sergileri Beylikbağı kurs merkeziyle başladı. Bilgisayar kullanımı, temel bilgisayar okur yazarlığı, İngilizce, el nakışı, mefruşat, zikzaklı makine nakışı, makinede geleneksel Türk işlemeler, Maraş işi ve iğne oyası branşlarında 1 yıl boyunca usta öğreticilerden ders alan toplam 426 öğrenciye sergi açılışı öncesinde sertifikaları da takdim edildi.

GENİŞ KATILIM

Ankara Caddesi üzerinde buluna GESMEK Beylikbağı kurs merkezinde düzenlenen sergi açılışı ve sertifika törenine ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, İlçe Kadın Kolları Başkanı Vasfiye Aydın, belediye başkan yardımcıları Nilay Ayran, Ahmet Kisbet, Orhan Sipahioğlu, başkan danışmanı Şakir Bitmez, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve aileleri de katıldı. Sergi açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "1 yıl boyunca hünerlerin, hocalarının yardımıyla hünere ve mesleğe dönüştüren siz kıymetli GESMEK ailesinin yeni fertleriyle ne kadar gurur duysak azdır. Her geçen dönem yenilenen ve gelişen yapısıyla, eğitim alanında bölgemizde markalaşan GESMEK yüzümüzü ağrıtıyor.

GESMEK BÜYÜK BİR AİLE

GESMEK kurslarına katılan kardeşlerimiz, bir yandan el becerilerini geliştirirken diğer yandan yeni arkadaşlıklar ve yeni bir çevre ediniyor. GESMEK ailesi büyük ve hünerli bir aile. GESMEK bir yandan çevre eğitirken diğer yandan sosyal çevrenin genişlemesine hizmet ediyor. 8 ay boyunca sebat edip hünerlerini geliştiren kursiyerlerimizi çıkardıkları el işi göz nuru eserlerinden ötürü kutlarım" dedi. Başkan Köşker kursları tamamlayan öğrencilere sertifikalarını törenle takdim etti.

EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLARIM

Başkan Köşker'in ardından kısa bir konuşma yapan AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ise, "Bu güzel hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen belediye başkanımızı kutlarım" diyerek başladığı konuşmasının devamında şunları söyledi: "Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım yapmaktan ibaret bir hizmet seferberliği değildir. Ana belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, bugün açılışını birlikte yağacağımız sosyal belediyecilik hizmetleri de kentin gelişiminde önemli bir açığı kapatıyor." Çiçek takdimi ve sertifika töreninin ardından protokol üyeleri ve konuklar, açılışı yapılan sergiyi gezerek, kursiyerlerin el işi göz nuru ürünlerini inceledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Köşker: GESMEK Gurur Kaynağımız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement