Köy Bakkalındaki Borçları Silip, Veresiye Defterini Yırttılar - Son Dakika
Güncel

Köy Bakkalındaki Borçları Silip, Veresiye Defterini Yırttılar

Köy Bakkalındaki Borçları Silip, Veresiye Defterini Yırttılar

Bursa'da faaliyet gösteren Bursa Genç Yenişehirliler Platformu üyeleri, geçen yıl başlattıkları Ramazan yardımındaki ilginç uygulamayı bu yıl da tekrarladı.

05.08.2013 13:44

Bursa'da faaliyet gösteren Bursa Genç Yenişehirliler Platformu üyeleri, geçen yıl başlattıkları Ramazan yardımındaki ilginç uygulamayı bu yıl da tekrarladı. Yenişehir'in Hayriye Köyü'ne giderek bakkaldaki köylülerin 1500 liralık borcunu ödeyip, veresiye defterini yırttı.

Bursa Genç Yenişehirliler Platformu üyeleri, Yenişehir merkezi ve köylerinde 100 ihtiyaç sahibi vatandaşa gıda paketi dağıttı. Platform üyesi gençler ilk olarak İncirli Köyü'ne giderek, gıda paketlerini teslim etti. Ardından Hayriye Köyü'ne geçen platform üyeleri, burada da gıda paketlerini dağıttıktan sonra köy bakkalı Ramazan Gündüz'e gidip veresiye defterinde borcunu ödeyemeyen köylülerin borçlarını ödeyerek veresiye defterini yırttı. Defterdeki yaklaşık 1500 liralık borcu ödeyen gençler daha sonra Terziler, Aydoğdu, Kızılköy, Kızılhisar ve Mecidiye Köylerine de giderek gıda paketlerini dağıttı.

Yapılan yardımlar karşısında memnun olduklarını belirten İncirli Köyü Muhtarı Orhan Zengin, Terziler Köyü Muhtarı Mehmet Aktaş ve Aydoğdu Muhtarı Feti Çoban, platform üyesi gençlere teşekkür etti.

Bursa Genç Yenişehirliler Platformu Başkanı Ahmet Yaşa, geçtiğimiz yıl başlattıkları bu kampanyayı devam ettirdiklerini belirterek, "Platform üyesi arkadaşlarımızın katkıları ile temin ettiğimiz gıda paketlerini ilçe kaymakamlığımızdan aldığımız listeler doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bizzat dağıtıyoruz. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi Hayriye Köyümüzde de köy bakkalında bulunan veresiye defterinde borcunu ödeyemeyen vatandaşlarımızın da borçlarını ödeyerek, veresiye defterini yırttık. Yarın buraya borcunu ödemeye gelen insanlara bakkal amcamız 'Artık senin borcun yok, buraya gelip borcunuzu ödeyen oldu' diyecek. Bu durum herkesin yüzünü güldürecek. Biz platform olarak, 'Bir tek kişinin bile yüzünü gülümsetebilir miyiz' diye bir proje başlattık. Yaptığımız çalışma sonucu bir tek kişinin değil, birçok kişinin yüzünün güldüğünü görüyoruz ve bundan dolayı çok mutluyuz" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köy Bakkalındaki Borçları Silip, Veresiye Defterini Yırttılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement