Köy Okulunda İkinci Uzun Metrajlı Film Çekildi - Son Dakika
Güncel

Köy Okulunda İkinci Uzun Metrajlı Film Çekildi

Köy Okulunda İkinci Uzun Metrajlı Film Çekildi

Amasya'nın Taşova ilçesinde, Alparslan İlk ve Ortaokulunda, Peygamber sevgisinin anlatıldığı ikinci uzun metrajlı film "Nar ı Aşk" çekildi.

10.05.2014 11:01  Güncelleme: 14:29

Filmin senarist ve yönetmenliğini yapan Alpaslan İlkokulu sınıf öğretmenlerinden Fikret Bozkurt (37), aynı zamanda başrolü de üstleniyor.

Kısıtlı imkanlara sahip köy okulunda ikinci uzun metrajlı filmi çekmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını söyleyen Bozkurt, 2 yıl önce çekilen Zambak sonrası Nar-ı Aşk adlı film ile yeniden seyirci ile buluştuklarını belirtti.

Bozkurt, "Filmimizin konusu ve amacı dünya aşkının, ilahi aşkın küçük bir parçası olduğunu ortaya koymaktı. Buradan yola çıkarak da Efendimiz Muhammed'i (SAV) biraz anmak, daha iyi anlamak ve anlatmaktı asıl amacımız. Nar-ı Aşk, 75 dakikalık bir film. Yaklaşık 10 günde çekimlerimizi gerçekleştirdik, ardından da 1.5 aya varan montaj süreci yaşadık. En büyük sorunumuz aslında, zamandı. Profesyonel değiliz, amatör bir çalışmaydı. Hepimizin ayrı birer mesleği var" diye konuştu.

Filmin Çekimleri İçin Yarıyıl Tatillerini Feda Ettiler


Filmin çekimleri için yarıyıl tatilini kullandıklarını ve bu nedenle de meslektaşları gibi ailelerine zaman ayıramadıklarını belirten Bozkurt, "Biz yarıyıl tatilini filmi çekerek değerlendirdik. Ekip arkadaşlarımla tatili fırsata çevirip yoğun bir çekim süreci yaşadık" ifadelerini kullandı.

Filmi imkansızlıklar içinde çektiklerini ancak bu olumsuzlukların kendilerini yıldırmadığını dile getiren Bozkurt, şöyle devam etti:

"Filmimizi aynı zamanda fotoğraf makinesi olan kamera ile çektik. Filmimizin en çok hoşuma giden tarafı Alpaslan İlk ve Ortaokulunda çalışan öğretmenler, öğrenciler, hatta halkın da bizzat oyuncu olarak buluşmasıydı. Köy halkı birlikte hareket etmiş gibi olduk. Film istediğimiz amaçlara uygun bir film oldu. Amacımıza ulaştık diyebilirim."

Filmi Kutlu Doğum Haftası'na yetiştirerek hedeflerine ulaştıklarını ve filmin galasını Kutlu Doğum etkinliklerinde yaptıklarını anlatan Bozkurt, "Amacımız insanlara birey olarak, bir Müslüman olarak neler yapmamız gerektiğinin mesajlarını verebilmekti. Ben bu mesajları filmde verebildiğimize inanıyorum. Peygamber Efendimize olan sevgim beni bu projeyi gerçekleştirmeye yöneltti. Biraz derin, biraz düşünceli film oldu. Aynı zamanda şu da çok sevindirici. Zamak filminden sonra yine Nar-ı Aşk filminin de bizim okulumuzdan olması, okulumuzun yaptığı ikinci çalışma olması da çok önemli. Bu okula artı bir değer kattı bence" dedi.

-Öğrenciler de Köylüler de Filmde Rol Aldı

Okul Müdürü Alim Er ise Alpaslan ilk ve Ortaokulu olarak 2011 yılında yine içerisinde Fikret Bozkurt'un yer aldığı bir ekiple "Zamak" adlı uzun metrajlı filmi çektiklerini ifade ederek, "Öğretmen arkadaşlarımızla böyle bir proje yaptık. Okul idaresi olarak bu tür çalışmaların devamlı arkasında olup her zaman destek olduk. Bu manada projede yer alan öğretmenlerime, öğrencilerime, öğrenci velilerine ve köy halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy Okulunda İkinci Uzun Metrajlı Film Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement