Köyceğiz'de Film Festivali Başladı (2) - Son Dakika
Güncel

Köyceğiz'de Film Festivali Başladı (2)

Köyceğiz\'de Film Festivali Başladı (2)

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali başladı.

19.06.2011 15:05

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Köyceğiz Kaymakamlığı'nın destekleriyle belediyenin gerçekleştirdiği festival, Zülfü Livaneli ve 'Tek dilde yetmez, 10 dilde merhaba' adlı ilk albümüyle dikkatleri çeken genç sanatçı Züleyha konserleriyle açıldı.

Köyceğiz'deki festival alanında dün yapılan 6'ıncı Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'nin açılışına Muğla milletvekilleri Tolga Çandar ve Nurettin Demir ile Kaymakam Yüksel Gemici, Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay ve çok sayıda sinema tutkunu katıldı. Festivalin Onur konukları olarak Türk sinemasının duayenlerinden İzzet Günay, Süleyman Turan, sinema yönetmeni Ömer Faruk Sorak, sinema ve tiyatro oyuncuları Güven Kıraç, Sezin Akbaşoğlulları, Güneş Sayın, Selim Günaş, Gürsan Piri Onurlu, Sinem İslamoğlu. Yönetmen Yavuz Özkan, Derviş Zaim, Selim Demirdelen, sinema yazarlarından Agah Öngüç, Seyfi Teoman, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan yer aldı.

Kaymakam Yücel Gemici açılışta yaptığı konuşmada, "İlçemizde 6'ıncısı gerçekleşen Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali, katılan tüm sanatçılarımıza hayırlı uğurlu olsun. Organizasyonda emeği geçen başta belediyemize ve katkı sağlayan tüm kurumlarımıza çok teşekkür ederim. Herkese bol sinemalı günler diliyorum" dedi.

Film Festivali ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay, "Bir hafta sürecek festivalin bitiminde plaj hentbolu, briç turnuvası, plaj futbolu turnuvası ile devam edecek. Bir ay boyunca etkinlikler tüm hızıyla sürecek. İlçemiz halkı Türk sinemasını gönüllerince seyretme fırsatı bulacak" diye konuştu.

Festival, Zülfü Livaneli ve 'Tek dilde yetmez, 10 dilde merhaba' adlı ilk albümüyle dikktleri çeken genç sanatçı Züleyha konserleriyle açıldı. Konserden sonra İzzet Günay, Süleyman Turan ve diğer sinema ve tiyatro oyuncularına 'Onur Plaketi' ve çiçek verildi. 'Aşk Tesadüfleri Sever' adlı açılış filmi ile film festevaline devam edildi.

Sinemaseverler bir hafta boyunca Kavşak, Gölgeler ve Suretler, Zefir, Gişe Memuru, Kar Beyaz, Bizim Büyük Çaresizliğimiz adlı filmleri izleme fırsatı bulacak.

6'ıncı Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali önümüzdeki cuma günü sone erecek.

CK, AT - Muğla/ Köycegiz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köyceğiz'de Film Festivali Başladı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement