Köylü Eyleme Koştu Serayı Unuttu - Son Dakika
Güncel

Köylü Eyleme Koştu Serayı Unuttu

Köylü Eyleme Koştu Serayı Unuttu

Antalya'nın Aksu ilçesinde, 2b protestoları köylüye seralarını unutturdu.

19.03.2013 10:47

Antalya'nın Aksu ilçesinde, 2b protestoları köylüye seralarını unutturdu.

Türkiye'de 90 bin hak sahibi ile en fazla 2b arazisinin bulunduğu Antalya'da protestolara dalan köylüler seralarda bulunan ürünlerini unuttu. Antalya Toptancı Hali'nin yüzde 80 sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan Aksu bölgesinde yaklaşık 1 aydır devam eden 2b eylemleri seraları vurdu.

2B DERDİNE DÜŞTÜK

Tarla ve seralarda bulunan ürünlerinden bazıları bakımsızlıktan zarar gören köylüler "2b'nin derdine düştük seralarımızı unuttuk" dedi. 2b rayiç bedellerinin açıklanmasının ardından arazilerinin elden gideceği korkusu ile köylü gençler iş aramaya başladı. Sabahın erken saatlerinde kadınlı erkekli protestolara gelen köylüler üretim yaptıkları seralarına ve tarlalarına yeterince bakamadı. Bazı seralarda ürünler zarar gördü.

2b rayiç bedellerini düşünmekten iş yapamadıklarını belirten bir köylü, "2b ile yatıyoruz, 2b ile kalkıyoruz, çocuklarımızı bile düşünemez olduk" dedi.

TEK DÜŞÜNCEMİZ TOPRAKLARIMIZ

Protestolar sırasında Aksu'nun Mandırlar Mahallesi'nde yaklaşık iki dönüm serasında bulunan marulları bakımsızlıktan zarar gören 55 yaşındaki Ramazan Metin, "2b sıkıntısı nedeniyle eylemlerimiz oldu. Seralarımıza bakamadık. 2b'deki rayiç bedellerin yüksek olması nedeniyle sıkıntılarımız oldu. Seralara bakacak durumumuz olmadı. Tek düşüncemiz atalarımızdan kalan yerleri alabilecek miyiz. İnsanlar akşam yatıyor 2b, sabah kalkıyor 2b. Tek düşüncemiz bu oldu" dedi.

Atalarından kalan yerlere rayiç bedeli olarak yüz bin lira istendiğini belirten Havva Metin de, arsalarını nasıl alacaklarını düşünürken seradaki marulları unuttuklarını söyledi.

Aksu'nun Topallı köyündeki çiftçi Ali Aku ise, "Eylemlerden dolayı işimize bakamadık. Seralar perişan halde. Seralara bakamıyoruz. Burası Antalya halinin yüzde 80'ini karşılıyor. Hevesimiz kaçtı. Seradaki kabaklarım bakımsızlıktan bu hale geldi" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylü Eyleme Koştu Serayı Unuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement