Köylüler Çevre Yolunu Kapattı - Son Dakika
Güncel

Köylüler Çevre Yolunu Kapattı

Köylüler Çevre Yolunu Kapattı

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Cihadiye köyünde tarlalarının istimlak bedelini alamadıklarını belirten çiftçiler çevre yolunu yaptı.

03.07.2012 20:51

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Cihadiye köyünde tarlalarının istimlak bedelini alamadıklarını belirten çiftçiler çevre yolunu yaptı.

Cihadiyeliler,, ürün paralarını alamadıklarından dolayı köylerinden geçen çevre yolunu traktörlerle sürerek trafiğe kapadı. Köy Muhtarı Necmettin Ayas, 2011 yılında resmi kamulaştırma yapılmadan hasada 10 gün kala kala tarlalarından çevre yolunun geçtiğini belirterek, "Karayolları görevlileri köyümüze gelerek istimlak ve ürün bedellerinin 2 ay içinde ödeneceğini söylediler. Ancak aradan geçen 16 ayda ne arayan oldu, ne de soran. Bizim müracaatlarımıza ise hiçbir şekilde cevap verilmedi. Köylülerimiz zor durumda. Bir de bu sene dolu felaketine maruz kaldık. Mahsulün yüzde 80'i telef oldu. En son Karayolları görevlileri bugün itibari ile ödeme yapacaklarını söylediler. Ancak köy halkımız yine hesaplarında parayı göremeyince yol inşaatını durdurmaya karar verdi" dedi.

Haklarını almadan yolu açmayacaklarını belirten Muhtar Necmettin Ayas, "Çevre yolunun geçtiği arazilerin tapuları hala köylülerin üzerine. Tarla sahipleri yolun geçtiği yerleri sürmeye başladı. Şu an köyümüzde 20 vatandaşa ait 150 dönüm arazimiz var. 6,5 milyon TL'ye yakın Karayolları'ndan alacağımız var. Üstelik 2 yıldan bu yana buralardan mahsul alamıyorlar. Bu kez köylülerimiz kararlı" diye konuştu.

(MŞ)

03.07.2012 20: 31: 49

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylüler Çevre Yolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement