Kurbanlıkların Deniz Yolculuğu - Son Dakika
Güncel

Kurbanlıkların Deniz Yolculuğu

Kurbanlıkların Deniz Yolculuğu

Antalya'nın Demre İlçesi'nde ulaşımın sadece deniz yoluyla sağlandığı Kaleköy Mahallesi'ne, vatandaşlar kurbanlıkları tekneyle götürüyor.

15.10.2013 15:12

Antalya'nın Demre İlçesi'nde ulaşımın sadece deniz yoluyla sağlandığı Kaleköy Mahallesi'ne, vatandaşlar kurbanlıkları tekneyle götürüyor. Üçağız Limanı'nda teknelere bindirilen kurbanlıklar, yaklaşık 20 dakika süren deniz yolculuğunun ardından kesim alanına indirildi.

Yazar Falih Rıfkı Atay'ın 'Yeryüzündeki Cennet' diye nitelendirdiği Üçağız Köyü'ne bağlı Kaleköy Mahallesi'ne, ada olmamasına rağmen karayoluyla ulaşım mümkün olmadığı için sadece deniz yoluyla gidiliyor. Motorlu taşıt kullanılmadığı için sessiz ortamı, temiz havasıyla dikkat çeken Kaleköy'de, tanınmış işadamları başta olmak üzere çoğunluğu yabancılara ait olmak üzere toplam 100 hane bulunuyor. Buna rağmen Kaleköy'de sadece 80 kişi yaşıyor. Üçağız Köyü'ne 3 kilometre mesafedeki Kaleköy, Simena Kalesi ve antik tiyatrosuyla turistlerin ilgisini çekiyor. Mavi tura çıkan yatların uğrak yerleri olan Kaleköy'de yaşayanlar ya da bölgeyi ziyaret etmek isteyenler, deniz yolunu kullanıyor.

Üçağız Limanı'nda kalkan teknelerle yaklaşık 20 dakika süren yolculuğun ardından gidilen Kaleköy'de, bugün faklı bir telaş vardı. Her gün bölgeye yolcu taşıyan tekneler, bugün kurbanlıkları taşımak için motorlarını çalıştırdı.

TURİSTLER İLGİYLE İZLEDİ

Üçağız Köyü'nde bayram namazını kılan Kaleköy sakinleri, daha sonra hayvan pazarından aldıkları kurbanlıkları limanda bekleyen teknelere bindirdi. Kurbanlıkların tekneye bindirilmesi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Tatilciler bu ilginç manzarayı görüntülerken, küçükbaş kurbanlıkların yüklendiği tekneler rotalarını Kaleköy'e çevirdi. Sakin bir deniz yolculuğunun ardından iskelede indirilen kurbanlıklar, kesim alanlarına götürüldü.

BU DURUMDAN ÇOK MUTLULAR

Kaleköy Mahallesi'nde oturan Üçağız Köyü Muhtarı Salih Çan, her Kurban Bayramı'nda benzer manzaranın tekrar ettiğini söyledi. Kaleköy sakinlerinin Üçağız Köyü'nde bayram namazı kıldıktan sonra hayvan pazarından hep birlikte kurbanlık aldığını anlatan Çan, "Mahalle sakinleri olarak karayolu ulaşımı olmadığı için kurbanlıkları teknelere bindiriyoruz. Güzel ve sakin bir yolculuğun ardından Kaleköy'e ulaşıyoruz. Bu durumdan ve yaşamdan memnunuz" dedi. - Demreantalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurbanlıkların Deniz Yolculuğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement