Kutsal Emanetler Çanakkale'den Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Kutsal Emanetler Çanakkale'den Yola Çıktı

Kutsal Emanetler Çanakkale\'den Yola Çıktı

Çanakkale'den alınan deniz suyu ve toprak ile Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilmek üzere atletler tarafından yola çıkarıldı.

14.03.2014 11:03  Güncelleme: 11:01

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümü münasebetiyle Çanakkale'den alınan deniz suyu ve toprak ile Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilmek üzere atletler tarafından yola çıkarıldı.

Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak ve deniz suyu ile Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından, Çanakkale Vali Vekili Hüseyin Kulözü tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e götürülmek üzere Çanakkaleli atletler Tuğba Arslan ile Kerem Çolak'a teslim edildi. Öğrencilerin ve protokolün de katıldığı halk koşusuna katılanlar, kutsal emanetleri taşıyan atletlere Çanakkale il çıkışına kadar eşlik etti. Kutsal emanetler, sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir ve Ankara il sınırlarından geçirilecek. Her ilin atletlerince taşınacak olan kutsal emanetler, 720 kilometrelik koşunun ardından 18 Mart Salı günü atletler tarafından Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kutsal Emanetler Çanakkale'den Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement