Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Turşucu, Bitlis'te - Son Dakika
Güncel

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Turşucu, Bitlis'te

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Turşucu, Bitlis\'te

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, "Artık kütüphanelerimizi sadece kitap ödünç alıp verme yerlerinden ibaret görmüyoruz.

13.05.2017 16:58

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, "Artık kütüphanelerimizi sadece kitap ödünç alıp verme yerlerinden ibaret görmüyoruz." dedi.

Yazar Doç. Dr. Erol Yılmaz ile Bitlis'e gelen Turşucu, Bitlis Halk Kütüphanesinde düzenlenen programa katıldı.

Turşucu, burada yaptığı konuşmada, hizmetlerinden dolayı Bitlis Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel'e teşekkür ederek, kütüphanelerin sadece kitap ödünç alınan yerler olmadığını söyledi.

"İlim, irfan, kitap ve kütüphaneyle ilişkimiz herhangi bir dünya ülkesi ilişkisine benzemez. Kitaba dair geçmişimiz milattan öncesine de dayanmaz. En az levh-i mahfuza kadar gider." diyen Turşucu, "Bu kadim geleneğimizin içerisinde kitap ve kütüphanenin yerini de ifade etmeye herhalde kelimeler yetmez. Bardağın biraz dolu tarafını görmek gerekir. Umudu diri tutmamız gerekir. Artık kütüphanelerimizi sadece kitap ödünç alıp verme yerlerinden ibaret görmüyoruz. Başka mevzularda olduğu gibi kütüphanelerde de sıkıntımız var. Sadece Türkiye'de değil, Amerika, Uganda ve Kanada'da da aynı mevzu var." ifadelerini kullandı.

Ardından Doç. Dr. Erol Yılmaz'ın "Ekmek, Su, Kitap ve Kütüphane" adlı kitabıyla ilgili sunum yapması ve kitabını imzalamasının ardından program sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Turşucu, Bitlis'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement