Kuyumcu Cinayetinde Karar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Kuyumcu Cinayetinde Karar Açıklandı

Kuyumcu Cinayetinde Karar Açıklandı

1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili davada, Yargıtay tarafından 3 kişi beraat ettirildi.

31.05.2013 12:54

Kastamonu'da, 2010 yılında akrabalar arasında çıkan

1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı silahlı çatışmayla ilgili davada, Yargıtay tarafından 3 kişi beraat ettirildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada yerel mahkeme tarafından olaya karıştıkları tespit edilen Mustafa Aydoğdu, Mehmet Aydoğdu ve Muhittin Aydoğdu'ya 22'şer yıl 6'şar ay, Cihan Ergül'e ise 16 yıl hapis cezası verildi. Ardından temyize gönderilen dosyada Yargıtay 1. Ceza Dairesi, bu yılın Şubat ayında görüştüğü dosyada Cihan Ergül'ü meşru müdafaa sınırları içerisinde kendisini koruduğu gerekçesiyle beraatına karar verdi. Ardından diğer sanıklar Mustafa Aydoğdu ve Mehmet Aydoğdu'nun da suç işledikleri tespit edilemediği için ayrı ayrı beraat edilmesini istedi.

Son olarak Muhittin Aydoğdu ise, Yara Ergül'ü öldürmekten 15 yıl Cihan Ergül'e karşı kasten adam öldürme suçundan yerel mahkeme tarafından daha önce verilen 7 yıl 6 ay hapis cezası 10 yıla yükseltildi. Muhittin Aydoğdu, toplam 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu kapsamda Yargıtay, 1 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı silahlı çatışmada 3 kişinin beraatına karar kıldı.

OLAY

Taşköprü'de kuyumculuk yapan Yaşar Ergül ve oğlu Cihan Ergül, akrabaları Mustafa Aydoğdu, Mehmet Aydoğdu ve Muhittin Aydoğdu ile Sinop'un Boyabat ilçesinde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa Aydoğdu, Mehmet Aydoğdu ve Muhittin Aydoğdu olay yerinden kaçarak Taşköprü'ye geldi.

Hemen arkalarından yeğenleri ve eniştesini takip edip Taşköprü'ye gelen Yaşar Ergül, oğlu Cihan Ergül, Taşköprü otogarında Mehmet Aydoğdu, Mustafa Aydoğdu ve Muhittin Aydoğdu'ya ateş açtı. Kendilerine karşılık verilmesinin ardından Yaşar Ergül ağır yaralı olarak Taşköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşar Ergül, hastanede hayatını kaybetti.

Yaralı Mehmet Aydoğdu, Mustafa Aydoğdu, Muhittin Aydoğdu ve Cihan Ergül de hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinde 25 boş silah kovanı bulundu. Olay yerinde bulunan minibüs ve otobüs yazıhaneleri ile araçların camları sıçrayan kurşunlardan dolayı kırıldı. Yaşar Ergül'ün, Mehmet Aydoğdu ve Muhittin Aydoğdu'nun dayıları olduğu, Mustafa Aydoğdu'nun da Yaşar Ergül'ün ablasıyla evli olduğu öğrenildi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuyumcu Cinayetinde Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement