Lübnanlı Yönetmen Uyarmış - Son Dakika
Güncel

Lübnanlı Yönetmen Uyarmış

Lübnanlı Yönetmen Uyarmış

Yehya Saade İçin Hariri´nin Özel Uçak Teklifi Kabul Edilmedi

19.12.2010 18:40  Güncelleme: 02:16

İzmir'de, klip çekimi öncesinde incelemelerde bulunduğu Alsancak Garı'nda buharlı lokomotifin üzerine çıkınca 25 bin voltluk akıma kapılarak hayatını kaybeden Lübnanlı ünlü klip ve film yönetmeni Yehya Saade'nin cenazesi, havayoluyla ülkesine gönderildi. Bu arada Saade'nin cenazesinin alınması için Lübnan Başbakanı Hariri'nin de özel uçak göndermek istediği ancak ailenin bu teklifi kabul etmediği öğrenildi.

Olay, geçen cuma saat 14.30 sıralarında İzmir Alsancak Garı 3'üncü peronda meydana geldi. Lübnanlı ünlü film ve klip yönetmeni 35 yaşındaki Yehya Saade, ülkesinin fotomodellikten şarkıcılığa geçen sosyetik güzeli Maya Diab'ın ilk albümündeki şarkısına klip çekmek için İstanbul'a geldi. Ancak ilk olara düşünülen Haydarpaşa Garı'nda, çıkan yangın nedeniyle gerçekleştirilemeyen klip çekimi için bu kez İzmir tercih edildi. Klibinde eski buharlı lokomotif kullanmak isteyen Yehya Saade, 10 kişilik ekiple İzmir'e geldikten sonra incelemelerde bulunmak üzere Alsancak Garı'na gitti.

KENDİSİ UYARDI, KENDİSİ İHLAL ETTİ

Burada yardımcılarına, yukarıdan elektrik hattı geçtiğini söyleyerek dikkatli olmalarını isteyen, Atatürk'ün de kullandığı vagonun takılı bulunduğu buharlı lokomotifin üzerine, kendi yaptığı bu uyarıyı bir anlık unutup, dalgınlıkla üzerine çıkan Saade, değmemesine rağmen 25 bin voltluk akıma kapıldı, ağır yaralandı. Kaldırıldığı Alsancak Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olayın ardından büyük şok yaşayan ve kaldığı otelde Saade'nin kız kardeşi İman saade ile basın açıklaması yapan Maya Diab ise, Haydarpaşa Garı'ndaki yangının ardından çekimden vazgeçmeyi teklif ettiğini, ancak Saade'nin bunu kabul etmediğini dile getirdi. Diab, ayrıca planlanan klibi Lübnan'da Saade'nin anısına çekeceklerini de söyledi.

UÇAĞI KABUL ETMEDİLER

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Yehya Saade'nin cenazesinin teslimi işlemleri için, olayın hafta sonuna denk gelmesi üzerine İzmir Vali Cahit Kıraç ile İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz devreye girerek evrakların hızla tamamlanmasını sağladı. İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte, teslim alınan Yehya Saade'nin cenazesi, havayoluyla ülkesine gönderilmek üzere Adnan Menderes Havalimanı'na getirildi. Cenazenin saat 19.00 uçağıyla İstanbul aktarmalı olarak Lübnan'a götürüleceği bildirildi. Aralarında Lübnanlı sanatcı Maya Diab ile Saade'nin kız kardeşi İman Saade'nin de bulunduğu çekim ekibinin de aynı uçakla İzmir'den ayrılacakları bildirildi.

Havalimanındaki işlemleri takip eden yapım sorumlusu Ahmet Selçuk Yıldırım, Lübnan'daki törenler için cenazenin beklendiğini, cenaze töreninin yarın (pazartesi) yapılabileceğini söyledi. Bu arada olayın ardından Yehya Sade'nin cenazesinin alınması için Lübnan Başbakanı Hariri'nin devreye girerek özel uçak gönderme teklifinde bulunduğu, ancak ailenin bunu kabul etmediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lübnanlı Yönetmen Uyarmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement