Maganda Kurbanı Oğlu İçin İsyan Etti - Son Dakika
Güncel

Maganda Kurbanı Oğlu İçin İsyan Etti

Maganda Kurbanı Oğlu İçin İsyan Etti

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, geçen yıl Ağustos ayında, parkta oynadığı sırada vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısı Can Kayı'nın, ikinci duruşmada delil yetersizliğinden tahliye edilmesine...

11.07.2013 17:04

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, geçen yıl Ağustos ayında, parkta oynadığı sırada vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısı Can Kayı'nın, ikinci duruşmada delil yetersizliğinden tahliye edilmesine baba Ufuk Ceylan, tepki gösterdi. Adalate inançlarının tam olduğunu ve bunun da yıkılmasını istemediklerini söyleyen acılı baba, 'Eğer bu silah oğlumu öldüren silah ise o zaman onu kim kullandı o bulunsunö dedi. Geçen yıl 27 Ağustos tarihinde, General Asım Gündüz Parkı'nda meydana gelen olayda, Annesi ve kız kardeşiyle parkta oynayan Umut Ceylan, sırtına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve kurşunla yaralandığı belirlenen Umut, kurtarılamadı. Baba Ufuk Ceylan ile anne Gülhan Ceylan acıyla yıkıldı. Olayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü özel ekipler kurup soruşturma yaptı, minik Umut da bireysel silahsızlanmasın simgesi oldu. Polis eldeki tek delil olan Umut'un vücudundan çıkarılan mermi çekirdeğiyle uzun süre bir sonuç elde edemedi. Umut'un hayatını kayetmesinden bir süre sonra Karşıyaka Girne Caddesi üzerinde bir silahlı yaralama olayında kullanılan silahtan çıkan mermi ile Umut'un vücudundan çıkan mermi çekirdeğinin balistik incelemesi eşleşti. Karşıyaka'daki yaralama olayının ardından tutuklanan Can Kayı hakkında, Umut'un da katil zanlısı olduğu iddialarını kabul etmemesine rağmen, 'Kasten adam öldürmekö suçundan müebbet hapis cezası ile yargılanması için 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün (çarşamba) yapılan 2'nci celsede Can Kayı, delil yetersizliğinden tahliye edildi. Ancak Can Kayı, Karşıyaka'da Ersin Bağcıer'i yaralama suçundan aldığı 7 yıl 6 ay hapis cezası nedeniyle cezaevinden çıkamadı.

ADALET VARSA KATİL BULUNSUN

Oğlunun katil zanlısı olarak yargılanan Can Kayı'nın tahliye edilmesinin ardından baba Ufuk Ceylan, yaşadıklarına isyan etti. Adalate inançlarının tam olduğunu ve bunun da yıkılmasını istemediklerini söyleyen acılı baba, 'Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Ortada bir silah var ve bu silah da oğlumun ölümüne neden olan silah. Bu silah nereden çıkmış, kimler getirmiş, izi sürülsün. Oğlumun katili yargılanan sanık da olabilir olmayadabilir de. Asıl sanığı ortaya çıkarmak adaletin görevi. Bunu yapacak olanlar da savcılık, emniyet güçleri. Ancak şunu da unutmamak lazım. Bu karar kesin sonuç değil. Adalet tecelli edecek. Dinlenecek olan kişiler, incelenecek evraklar var. Sonuçta bu silahı birisi kullandı, bu kim ise o bulunsunö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maganda Kurbanı Oğlu İçin İsyan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement