Mahir Ünsal Eriş'le Dil ve Etimoloji, İsmail Gezgin'le Arkeoloji Atölyeleri - Son Dakika
Güncel

Mahir Ünsal Eriş'le Dil ve Etimoloji, İsmail Gezgin'le Arkeoloji Atölyeleri

Mahir Ünsal Eriş\'le Dil ve Etimoloji, İsmail Gezgin\'le Arkeoloji Atölyeleri

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy tarafından düzenlenen "Buluşmalar", etimoloji ve arkeoloji meraklılarını bekliyor!

16.01.2014 17:49

Gümüşlük Akademisi Arnavutköy tarafından düzenlenen "Buluşmalar", etimoloji ve arkeoloji meraklılarını bekliyor! Mahir Ünsal Eriş tarafından düzenlenecek 5 haftalık "Dil ve Etimoloji Atölyesi" 18 Ocak 2014, Cumartesi günü başlıyor. Ocak ayında mitoloji konusuna odaklanan İsmail Gezgin'le "Arkeoloji Dersleri" ise 18-19 Ocak 2014 tarihlerinde, 2 gün boyunca Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de!

Yazar ve çevirmen Mahir Ünsal Eriş'in Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de düzenleyeceği "Dil ve Etimoloji Atölyesi"; dil ve anlatımı, kendi dilimizi, başka dilleri, anne-babamızdan devraldıklarımızı ortaya döküp tartışmayı hedefliyor. Dünyanın değişik dil ailelerine, birbirinden ilginç yazı ve alfabelerine, diller arasındaki ilişkilere dair ilginç şeylerin keşfedileceği atölyede; dillerin gizemli dünyasına dair müthiş dedikodular yapılacak. "Mahir Ünsal Eriş'le Dil ve Etimoloji Atölyesi"; 18 Ocak'tan itibaren 5 hafta boyunca her Cumartesi günü 17:00- 20:00 saatleri arasında Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de gerçekleşecek.

Ocak ayındaki konusu mitoloji olarak belirlenen "İsmail Gezgin'le Arkeoloji Dersleri" ise; 18-19 Ocak 2014 tarihlerinde iki gün boyunca 13:00-17:00 saatleri arasında katılımcılarını Gümüşlük Akademisi Arnavutköy'de, mitolojinin büyülü dünyasına doğru bir yolculuğa çıkaracak.

"Mythos" ile "Logos" kelimelerinden oluşan mitoloji kavramı, "hayatımıza yön veren söylenceler" anlamına geliyor. İnsanlığın bugüne gelişinin öyküsünü verebilecek kültürel zenginlikler içeren, hatta hayatımızı şekillendiren, "kültür"ün DNA'sı olan mitoslar; antik çağların psikolojilerini yansıtır. İnsan hem mitolojik, hem de mitojeniktir; kendi söylencesinin kahramanıdır. İnsanı anlamak; her anlatıda insanlığını sorgulayan, varlığını anlamlandıran, insanlığını inşa eden ve dünyadaki yaşamını anlamlı hale getiren mitlerin sesine kulak vermekten geçer, çünkü binlerce yıl sonra bile mitler en temel soruya yanıt arar; "İnsan nedir?" Gündelik yaşamımızı şekillendiren mitlerin dili, resim dilidir. Doç. Dr. İsmail Gezgin tarafından düzenlenecek dersler; kimi zaman sanattan hareketle mitosa, kimi zaman ise mitostan hareketle sanata doğru yolculuğa yelken açarken, bazen bir resme nasıl anlam yüklenebileceğini, bazen de bir anlamın nasıl resimlenebileceğini anlatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mahir Ünsal Eriş'le Dil ve Etimoloji, İsmail Gezgin'le Arkeoloji Atölyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement