Mahkum Yakınları Olayın Aydınlatılmasını İstiyor - Son Dakika
Güncel

Mahkum Yakınları Olayın Aydınlatılmasını İstiyor

Mahkum Yakınları Olayın Aydınlatılmasını İstiyor

Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde çıkan yangında ölen 13 kişinin yakınları, olayın aydınlatılmasını istiyor.

15.06.2013 17:21  Güncelleme: 11:20

Şanlıurfa E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde geçen yıl 16 Haziran'da C-15 koğuşunda çıkan yangında ölen 13 kişinin yakınları, olayın aydınlatılmadığınıı ve sorumluların bulunmadığını belirterek tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da geçen yıl 16 Haziran günü, Eyyübiye semtinde bulunan E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin C-15 koğuşunda kalan 18 adli tutuklu ve hükümlüler arasında kavga çıktı. Kavganın ardından ateşe verilen koğuşta bulunan 13 tutuklu ve hükümlü yanarak yaşamını yitirirken, 5 kişi ise yaralandı. Uzun süre cezaevinde gerginlik yaşanmasına neden olan yangında yaşamını yitiren İmam Bakırtek, Mustafa Kemal Kılıç, Mehmet Arslantay, Hüseyin Kışkaç, Tamer Şimşek, Yunus Eşkili, İbrahim Halil Kaya, Mehmet Satış, Şükrü Üldez, Mehmet Emin Gerçek, Fuat Yıldız, Sinan Özalp ile Suphi Köksal'ın yakınları bugün İnsan Hakları Derneği'nde bir araya geldi. İHD şubesinde BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ve İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu ile görüşen tutuklu ve hükümlü yakınları gözyaşı döküp yaşadıklarını anlattı. Çocuklarının fotoğraflarının bulunduğu çerçeveleri öpen kadınlar, olayın sorumluların bulanmasını istedi.

Gözyaşları arasında yaşadıklarını anlatan Mehmet Arslantay'ın annesi Avaş Arslantay, oğlunun ölmese 2 gün sonra cezaevinde çıkacağını belirterek, "Neden bu ölen 13 yavrunun hesabı ve hakkı aranmıyor. Benim oğlumun çıkmasına 2 gün kalmıştı ama bana yanmış cesedini teslim ettiler. Bizim ciğerimiz yanıyor, derdimiz tazminat değil sadece katillerin bulunup yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Ölen mahkumlardan Yunus Eşkili'nin annesi Meral Eşkili de oğlunun cezasını çektiğini ve tahliyesine 1 hafta kaldığını ifade ederek, "Tahliyesini beklediğimiz oğlumun kömür gibi yanmış cesedini teslim ettiler. 13 kişinin neden öldüğünü bilmiyoruz. Bu olayın yaşanması üzerine cezaevi müdürü ile bazı personellerin tayini çıktı. Benim tek isteğim oğlumun ölümüne neden olanların biran önce ortaya çıkartılıp cezalandırılmasıdır" diye konuştu.

MAHKUM AİLELERİNE TAZMİNAT ÖDENDİ

Öte yandan Adalet Bakanlığı tarafından yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarına tazminat ödendiği öğrenildi. Ölenlerin anne ve babalarına 45'er, kardeşlerine 10'ar, eşlerine 110 ve çocuklarına 20'şer bin lira tazminat ödendiği bildirildi.

Mahkum yakınlarını dinleyen BDP Milletvekili İbrahim Binici ile İHD Şube Başkanı Cemal Babaoğlu da Adalet Bakanlığı'nın olaya ilişkin ailelerin cevap aradığı soruların bir an önce yanıtlanması gerektiğini kaydetti.

AL-ÖP - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkum Yakınları Olayın Aydınlatılmasını İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement