"Malkoçlar, Türkiye ve Istranca Bulgaristan Köyleri Arasında Sınır Yolu Bağlantısı" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Malkoçlar, Türkiye ve Istranca Bulgaristan Köyleri Arasında Sınır Yolu Bağlantısı" Projesi

"Malkoçlar, Türkiye ve Istranca Bulgaristan Köyleri Arasında Sınır Yolu Bağlantısı" Projesi

Kofçaz Belediyesi ile Bulgaristan'ın Bolyarovo Belediyesi tarafından "Sınır Ötesi İşbirliği Programı" kapsamında hazırlanan "Malkoçlar, Türkiye ve Istranca Bulgaristan Köyleri Aras...

23.11.2013 19:21

Kofçaz Belediyesi ile Bulgaristan'ın Bolyarovo Belediyesi tarafından "Sınır Ötesi İşbirliği Programı" kapsamında hazırlanan "Malkoçlar, Türkiye ve Istranca Bulgaristan Köyleri Arasında Sınır Yolu Bağlantısı" Projesi tanıtıldı.

Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, proje kapsamında Malkoçlar Sınır Kapısı'nın yeniden açılmasını istediklerini söyledi.

Çalışkan, komşu iki ülkenin ortak kültürlerini arttırmak, ekonomisine katkı sağlamak amacıyla 107 bin 850 avro bütçeli proje hazırlandığını belirtti.

Projenin her iki ülke içinde önemli olduğunu ifade eden Çalışkan, "Bolyarovo ve Kofçaz belediyeleri olarak uzun yıllardan beri Avrupa Birliği Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında birçok ortak projeye imza attık. Uyguladığımız projeleri başarıyla sonuçlandırdık. İki komşu belediye olarak ortak ihtiyaçlarımız üzerine projeler uyguladık. Ortaklaşa yönettiğimiz daha önceki projelerimiz içinde organik tarımın teşvik edilmesi ve iki ülkenin öğretim sistemlerinin karşılaştırılması, eğitim sisteminin ortak öğelerinin tespit edilmesi gibi kültürel projeler yer almıştır" diye konuştu.

Çalışkan, bölge ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını düşündükleri Malkoçlar Sınır Kapısı'nın tekrardan faaliyete geçmesinin sağlanması gerektiğini dile getirerek, amaçlarının, Kofçaz ve Bolyarovo belediyeleri olarak sınır kapısının açılabilmesi için merkezi yönetimden veya Avrupa fonundan gelecek muhtemel mali fırsatlara karşı hazır olmak, toplumu sınır kapısının açılması yönünde bilgilendirmek ve toplumda bu yönde bilinç uyandırmaktır olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Malkoçlar, Türkiye ve Istranca Bulgaristan Köyleri Arasında Sınır Yolu Bağlantısı' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement