Manisa'da Eğitim Protokolü - Son Dakika
Güncel

Manisa'da Eğitim Protokolü

Manisa\'da Eğitim Protokolü

Manisa Belediyesi CBÜ ile eğitim protokolü imzaladı.

09.05.2012 09:13

MANİSA Belediyesi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) ile eğitim protokolü imzalayarak, Belediye bünyesinde çalışan memur ve işçilere eğitim olanağı sunulmasını hayata geçirdi. Kurumlar arasındaki protokol, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin imzalarıyla hayata geçti. Eğitim programının 4 gün süreceği belirtildi.

Manisa Belediyesi ile CBÜ arasındaki eğitim protokolü imza töreni, Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirildi. İmza törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, CBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, Belediye birim müdürleri ve çalışanları katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, "Üniversitemizin halka açılan kapılarından bir tanesi hastanemiz. Her gün 2 bin kişi hastanemizi ziyaret ediyor. Bunun diğer ayağı olarak geçtiğimiz yıl yaz mevsiminde Sürekli Eğitim Merkezi'ni kurduk. Sürekli Eğitim Merkezi'nde amacımız; hemen hemen her alanda kurslar, seminerler, programlar düzenlemek ve bizim bilgi birikimimizden halkımızın da yararlanmasını sağlamak. Bu kurs, umarım Belediye'ye de faydalı olur. Belediye çalışanlarımız bundan istifade ederler. Üniversite olarak, bu tür konularda katkıda bulunmayı temel görevlerimizden birisi biliyorum. Ben kursun faydalı geçeceğini ümit ediyorum" dedi.

NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ BAŞARININ TEMEL TAŞIDIR

Pakdemirli'nin konuşmasının ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kürsüye davet edildi. Yaklaşık 3 yıldır halka en iyi hizmeti verebilmenin çabasını gösterdiklerini ifade eden Başkan Ergün, "Tabi bu süre içerisinde İnsan Kaynakları Müdürlüğü nezdinde defalarca ilgili müdürlüklerce eğitim konularında hizmetler vermeye çalıştık. Bundan sonra da bu süreç devam edecek. Tabi önemli olan burada, vatandaşımıza en iyi hizmeti sunabilmek. Tek amacımız bu. Manisalılarla içli dışlı olduğumuz konularda, en iyi diyalog ve en iyi hizmeti birebir, yüz yüze görüşmelerde de sunabilmek tek amacımız. İyi yetişmiş, nitelikli iş gücü başarının temel taşıdır. Bilginin ve becerinin her geçen gün üzerine konması gerekiyor. Sonuçta hepimizin eksiklikleri vardır, biz de dahil olmak üzere. Bu eksikliklerimizi alacağımız tedbirlerle de en iyi noktalara taşıyabilmek amacımız" dedi.

KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

Belediye personelini yıllık eğitim programı kapsamında defalarca eğitime tabi tuttuklarını hatırlatan Başkan Ergün, "Celal Bayar Üniversitesi ve Belediyemiz arasında düzenlenen bu protokolle, eğitimlerimizin bir tanesini daha inşallah hayata geçirmiş olacağız. O açıdan Belediyemiz ile Celal Bayar Üniversitesi arasındaki protokolü önemsediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Üniversitemiz öğretim görevlileri tarafından verilecek eğitimlerle, personelimizin niteliklerinin artacağından şüphemiz yoktur. Değerli hocalarımızın katkılarıyla bu 4 günlük eğitim programının personelimize faydalar getireceğine inanıyorum. Tabi önemli olan burada bu protokolün kurumlar arası işbirliğine örnek teşkil ediyor olması. Biz her zaman geldiğimizden beri bunu söyledik. Bundan sonra da söyleyeceğiz. Bu güzel iş birliklerinin sonucunu yine alacak olan Manisalılardır. O açıdan emeği geçen bütün müdürlüklere, bu konuda tüm katkıda bulunanlara teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli ile 4 gün serecek olan eğitim konusunda protokolü imzaladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa'da Eğitim Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement