Manisa Spil Dağı'ndaki Yangın Yağmurun Etkisiyle Söndü - Son Dakika
Güncel

Manisa Spil Dağı'ndaki Yangın Yağmurun Etkisiyle Söndü

Manisa Spil Dağı\'ndaki Yangın Yağmurun Etkisiyle Söndü

Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı girişinde dün akşam saat 17.30 sıralarında çıkan orman yangını, gece 23.30 sıralarında başlayan sağanak yağmurun da etkisiyle söndürüldü.

30.10.2012 02:01

Manisa'daki Spil Dağı Milli Parkı girişinde dün akşam saat 17.30 sıralarında çıkan orman yangını, gece 23.30 sıralarında başlayan sağanak yağmurun da etkisiyle söndürüldü.

Manisa'da Spil Dağı eteklerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Akşam saat 17.30 sıralarında fark edilen alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Manisa Orman Müdürü Yalçın Akın, Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin yangın bölgesinde söndürme çalışmalarını yönetti. Yangına 40 arazöz, 5 iş makinesi, 10 yer ekibi ile müdahale edildi. Ayrıca İzmir ve Manisa ilçelerinden gelen takviye ekipler de yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın 00.00 sıralarında yağmurun etkisi ile kontrol altına alındığı ve yaklaşık 50 hektarlık bir alanın yandığı belirtildi. Orman ve itfaiye ekiplerinin sabah saatlerine kadar soğutma çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. Yangın söndürme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, durumun üzüntü verici olduğunu, yangına müdahale edildiğini ancak bazı bölgelerin sarp kayalıklardan oluştuğu için müdahale edilemediğini söyledi. Aydın, yangının 50 hektarın üzerinde bir alanda etkili olduğunu ifade etti. Yangın söndürme çalışmaları sırasında toplam 12 orman çalışanı dumandan etkilenerek çeşitli hastanelere kaldırıldı. Çalışanların durumlarının iyi olduğu bildirildi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Manisa Spil Dağı'ndaki Yangın Yağmurun Etkisiyle Söndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement