Marmaris - Dünyanın En Gözde Yelkenlisi - Son Dakika
Güncel

Marmaris - Dünyanın En Gözde Yelkenlisi

Marmaris - Dünyanın En Gözde Yelkenlisi

Dünyanın en gözde yelkenlisiMARMARİS Yacht Charter Show'un onur konuğu olarak kente demir atan 2014 yılı dünyanın en iyi klasik yelkenli süper yatı unvanlı teknesi Mikhail S. Vorontsov, kapılarını DHA'ya açtı.

15.05.2016 10:36

Dünyanın en gözde yelkenlisi

MARMARİS Yacht Charter Show'un onur konuğu olarak kente demir atan 2014 yılı dünyanın en iyi klasik yelkenli süper yatı unvanlı teknesi Mikhail S. Vorontsov, kapılarını DHA'ya açtı. Yelkenlideki kaliteli işçilik, lüks ve teknoloji göz kamaştırdı.

Marmaris'in Bozburun Mahallesi'nde yapımına başlanıp Hollanda'da tamamlanarak 2013 yılında denize indirilen ve bir sene sonra da dünyanın en iyi yelkenli ahşap süper yatı seçilen Mikhail S. Vorontsov, onur konuğu olarak Marmaris Yacht Charter Show'a katıldı. Netsel Marina'da demir atan yelkenliye ilgi yoğun oldu. Kimsenin içeri alınmadığı yelkenliye, DHA misafir oldu. Teknenin yapımını gerçekleştirenlerden Hülya Ali Zade Kuceruk, lüks yelkenliyle ilgili bilgi verdi.

Tekne yapım işine girerken en büyük hayallerinin dünya çapında bir tekne yapmak olduğunu belirten Kuceruk, "Bu düşümüz 2014'te gerçek oldu. Dünyanın en iyi klasik yelkenli süper yat unvanına layık olmanın mutluluğunu hala yaşıyoruz. Nasıl ki her sene Hollywood'da Oscar olarak en iyi yapımcı, yönetmen, film ve oyuncular seçiliyorsa; aynı şekilde, teknemiz Amsterdam'da dünyanın en iyi yatı seçildiği zaman en büyük ödülü aldık. Dünyanın 5 süper yelkenli yatları arasında yerini aldı" dedi. Teknede her şeyin bulunduğunu belirten Hülya Ali Zade Kuceruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekne gövdesi 63.50, bastonuyla (önündeki direği) 64.50 metre boyunda. Arkada 48, ortada 47 ve önde de 46 metrelik yelken direklerimiz var. Sadece yelkenle gidebilecek tekne sayısı fazla değil. Bizim için ayrı bir gurur kaynağı da sadece yelkenlerle bu teknenin 13 Knot (23.40 km/s) sürat yapabilmesi. Teknede her biri 470 beygir gücünde iki tane de motorumuz var. Motorla çalıştığında hız 16 Knot (28.80 km/s) oluyor. Teknenin ahşaplarının hepsi Afrika tik ağacından (iriko), Marmaris Bozburun tersanemizde yapıldı. Her bir bölüm, ayrı incelikle işlendi. Teknede 4 misafir, bir master odasının yanı sıra 6 tane de mürettebat odası bulunuyor. Master odasında masaj odası, sauna, çalışma odası bulunuyor. Odadan özel olarak güverteye çıkılabiliyor. Teknenin mutfağının karşısında 300 şişelik şarap mahzeni var. Tekne yan da yatsa şişeler konulduğu şekliyle konumunu sağlayabiliyor. Kullanılan ekipmanlar dünyanın en tanınmış 5 büyük şirketinin malları. Kaptan odasından ayrı olarak dinlenme bölümleri de var. Kaptan köşkü teknenin güzel alanlarından birisi. Tekne haftalık, masraflar hariç 320 bin Euro'ya kiraya veriliyor" dedi.

Tekne etkinliğin ardından Marmaris'ten ayrılarak Rodos'a hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Marmaris - Dünyanın En Gözde Yelkenlisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement