"Matematik Bahçesi"Nde Gönüllü Ders - Son Dakika
Güncel

"Matematik Bahçesi"Nde Gönüllü Ders

"Matematik Bahçesi"Nde Gönüllü Ders

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yapılan sınavla belirlenen 52 öğrenci 10 gün boyunca matematik dersi alacak Kaymakam Dağdeviren: "Kursun öğrencilerimiz üzerinde oldukça faydalı olduğunu gözlemledik"

03.07.2013 12:21

Çelikhan ilçesinde gönüllü öğretmenler, hazırlanan Matematik Bahçesi projesiyle öğrencilere eğitim veriyor.

Kaymakamlık, Çelikhan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Matematik Bahçesi" projesi kapsamında ilköğretim okulu 7. sınıflar arasında seviye tespit sınavı yapıldı. Belirlenen 52 öğrenci çalışma çerçevesinde açılan kursa katılmaya hak kazandı. İlçe dışından gelen öğrenciler ise Çelikhan Lisesinin pansiyonuna yerleştirildi. Gönüllü öğretmenlerden 10 gün boyunca ders alacak olan öğrenciler, matematiklerini daha da geliştirme imkanı bulacak.

Kaymakam Ömer Dağdeviren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, matematiğe çok önem ve değer verdiklerini belirtti.  Projeyi 6 yıldır uyguladıklarını ve değerlendirme sonucunda seçilen 52 öğrencinin eğitime başladığını ifade eden Dağdeviren, şunları kaydetti:

"İlçemizde ve şehir dışında çalışan gönüllü öğretmenlerimiz örnek bir davranış sergiliyorlar. Çalışma özelllikle özellikle 7. sınıftan 8. sınıfa geçen öğrencilerimize yönelik oldu. Proje, öğrencilerimizde matematik bilincinin gelişmesi ve matematiği sevmeleri açısından çok önemli. Kursun öğrencilerimiz üzerinde oldukça faydalı olduğunu gözlemledik."

Öğretmen Hüseyin Soylu ise geleceğin matematikçilerini yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi. Böylesi bir çalışmayı daha önce hiç duymadığını vurgulayan Soylu, "Yaklaşık 23 yıldır matematik öğretmenliği yapıyorum ve burada yaşadığım heyecanı daha önce hiç yaşamadım. Çelikhanlı öğrencilerine destek, Türkiye'ye örnek olmak istiyoruz" dedi.

Şanlıurfa Fen Lisesinde görev yapan ve tatil için geldiği Çelikhan'da projeye dahil olan matematik öğretmeni Celal Ersoy da şu anda 10 öğretmenin derslere katıldığını anlattı. Öğretmenlerin gönüllülük esasına göre kursa dahil olduğunu belirten Ersoy, "Burada bizimle birlikte çalışan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Kendi aramızda da güzel bir rekabet var. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Matematik Bahçesi'Nde Gönüllü Ders - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement