"Medeniyet" İçin 4 Dilde Lisansüstü Eğitim - Son Dakika
Güncel

"Medeniyet" İçin 4 Dilde Lisansüstü Eğitim

"Medeniyet" İçin 4 Dilde Lisansüstü Eğitim

Başbakanlık Başdanışmanı ve BM Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Karlığa: "Medeniyetler İttifakı Enstitüsü'nde İngilizce, Arapça, İspanyolca, Türkçe olmak üzere 4 dild...

03.12.2013 12:24

OKTAY ÖZDEN - Başbakanlık Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler (BM) Medeniyetler İttifakı Eşgüdüm Komitesi Başkanı Prof. Dr. Bekir Karlığa, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü'nde 19 ülkeden yaklaşık 70 öğrenciye 4 dilde lisansüstü eğitim verdiklerini belirterek, "Hem insanların ortak mirası olan evrensel medeniyeti hem de kendi medeniyetimizi, öncelikle sağlam temeller üzerine inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

Karlığa, bir programa katılmak için geldiği Eskişehir'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Medeniyetler İttifakı Projesi" kapsamında, projenin akademik tarafını oluşturmak için Yenikapı Mevlevihanesi'nde, "Medeniyetler İttifakı Enstitüsü"nü kurduklarını anımsattı.

İstanbul'daki yaklaşık 500 yıllık tarihi olan söz konusu mekanda, 4 dilde "Medeniyet" konulu lisansüstü, master ve doktora eğitimi verdiklerini vurgulayan Karlığa, şöyle konuştu:

"Medeniyetler İttifakı Enstitüsü'nde İngilizce, Arapça, İspanyolca, Türkçe olmak üzere 4 dilde lisansüstü, master ve doktora eğitimi veriyoruz. Burada şu an 19 ülkeden yaklaşık 70 öğrenci var. Hem insanların ortak mirası olan evrensel medeniyeti hem de kendi medeniyetimizi, öncelikle sağlam temeller üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Bu çerçevede 'Medeniyetler İttifakı Konferansları, Medeniyetler İttifakı Seminerleri, Medeniyetler İttifakı Panelleri'ni de içeren bir geniş proje ağımız var."

Karlığa, aynı zamanda bir medeniyet belgeseli hazırladıklarını hatırlatarak, "Medeniyetlerin tarihini, başlangıcından bugüne kadar gelişini anlatan 'Batıya Doğru Akan Nehir' başlıklı bir medeniyet belgeseli hazırladık ve bu belgesel bugün dünyanın 32 ülkesinde yayınını sürdürüyor" ifadesini kullandı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Medeniyet' İçin 4 Dilde Lisansüstü Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement