Melikşah Üniversitesi'nde Örgütsel Davranış Kongresi - Son Dakika
Güncel

Melikşah Üniversitesi'nde Örgütsel Davranış Kongresi

Melikşah Üniversitesi\'nde Örgütsel Davranış Kongresi

Kayseri'de Melikşah Üniversitesi'nde düzenlenen '2'nci Örgütsel Davranış Kongresi', 90 farklı üniversiteden gelen öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

07.11.2014 12:04  Güncelleme: 14:34

Kayseri'de Melikşah Üniversitesi'nde düzenlenen '2'nci Örgütsel Davranış Kongresi', 90 farklı üniversiteden gelen öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Kongreye, Rektör Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mahmut Özdevecioğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Belkıs Özkara, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ethem Duygulu ve farklı üniversitelerin öğretim üyeleri katıldı.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Melikşah Üniversitesi İİBF Dekanı ve Kongre Dönem Başkanı Prof.Dr. Mahmut Özdevecioğlu, program kapsamında 109 bildiri sunulduğunu belirterek, "Hem üniversitemizi göstermek istedik. Hızla gelişen bir üniversiteyiz. Ciddi bir ekip işi bu kongre işi. Örgütsel davranışta onu yaşadık. Yalnızlık, örgütsel bağlılık, örgütsel sadakat, örgütsel vatandaşlık davranışı ve profesyonel davranışlar gördük. Bilumum örgütsel davranışların tamamını, tüm algılamaları ve davranışları yaşayıp gördük. Kongre yapanlar bunları bilir. Elimizden geleni ekip halinde yapıyoruz" dedi.

Üniversitenin hızla geliştiğini ve farklı düşüncelerin bir arada olduğunu ifade eden Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Dursun Mat, kongrede kabul edilen bildirilerden, sanayi kuruluşlarının yanı sıra kendilerinin de yararlanacağını söyledi. BİLDİRİLER SANAYİCİLERİN İŞİNE YARAYACAK

Hedeflerinin, toplumun refahını ve kalkınmasını sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Mat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitemiz 2008 yılında kurulan ve hızla gelişen bir üniversitedir. Farklı renklerin, farklı düşüncelerin, bir arada saygı ve hoşgörü içinde yaşadığı ulusla arası bir üniversite olma hedefiyle yola çıktı. Öğrencilerimizin yüzde 10'u, akademik kadromuzun da yüzde 20'si uluslararası akademisyenlerden oluşmaktadır. Üniversitemizin temel hedefleri, nitelikli eğitimin yanında, yeni bilgi üretmek ve ürettiği bilgi ile bulunduğu bölge başta olmak üzere, toplumun refahına ve kalkınmasına katkı yapmak için belirlemiştir. Bu anlamda da, fiziksel altyapısını bu hedefler doğrultusunda kurmaktadır. Bugünkü kongrede, çok önemli konuların paylaşılacağını görüyorum. Kurumsal motivasyonun yanında, şeffaf ve adil bir yönetimin kurumsallığın en önemli yapı taşlarından biri olduğunu düşünüyorum. Üniversitemiz içinde de, kurumsal motivasyonu artırmak için birçok metot uygulanıyor. Buradaki bildiriler, bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının çok işine yarayacağı gibi, Biz de buradaki bildirilerden, panellerden, bilimsel bulgulardan faydalanacağız."

Konuşmaların ardından, üniversite adına kongreye katkı sağlayanlara plaket verildi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Melikşah Üniversitesi'nde Örgütsel Davranış Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement