Merinos AKKM'den Bursa'da İlk - Son Dakika
Güncel

Merinos AKKM'den Bursa'da İlk

Merinos AKKM\'den Bursa\'da İlk

Merinos AKKM, şehrin kültür ve sanat hayatının nabzını tutmaya devam ediyor.

27.04.2012 15:13

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen ve yönetilen Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM), şehrin kültür ve sanat hayatının nabzını tutmaya devam ediyor.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO) 23 Nisan nedeniyle ünlü yazar İclal Aydın'ın da katıldığı çocuklara özel bir konser verirken, İstanbul Devlet Opera ve Balesi de 'Seyahatname 2' adlı eserini Bursalılar için sahneledi.

Türkiye'nin en önemli kongre ve kültür merkezlerinden biri olan Merinos AKKM, iki önemli faaliyete daha aynı anda ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve Bursa Filarmoni Derneği'nin öncülüğünde 23 Nisan Çocuk Bayramı sebebiyle BBDSO tarafından verilen konser, Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda düzenlendi. Konserin ilk bölümünde sahneye çıkan minik sanatçılardan Evlin Hoxa 'J. Sibelius Keman Konçertosu'nun 1. bölümünü, Doğa Altınok ise 'H. Wieniawski 2. Keman konçertosunun birinci bölümünü seslendirdi. Orkestranın eşlik ettiği minik sanatçılar, performanslarıyla izleyenlerden bol bol alkış aldı. Konserin ikinci bölümünde ise orkestra ünlü Rus besteci S. Prokofiev'in 'Peter ve Kurt' isimli senfonik masalını sahneledi. Masaldaki tüm kahramanlar bir çalgı üyesi veya topluluğu tarafından canlandırılırken, anlatıcı olarak da ünlü oyuncu ve yazar İclal Aydın sahneye çıktı. Çocukların ilgiyle izlediği konserin sonunda orkestra ve İclal Aydın uzun süre alkışlandı.

Seyahatname 2 sahnede

Koreografisini Beyhan Murphy´nin 2001 yılında yaptığı ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Seyahatname´nin yeni versiyonu da İDOB Modern Dans Topluluğu (MDTist) tarafından Orhangazi Salonu'nda sahnelendi. Evliya Çelebi´nin 17. yüzyıl´da kaleme döktüğü seyahat gözlemleri ve Elif Şafak´ın çağdaş edebiyat metinleri üzerine kurulu olan eser, Bursalılardan büyük ilgi gördü. 2001 yılındaki eserin devamı niteliğindeki 'Seyahatname 2' adlı gösteride, sanatçılar performanslarıyla beğeni topladı. Özünü tarihsel Türk kültürel kaynağından alan eser, hayatın müşterek ve süregelen içsel bir yolculuk olduğu olgusundan yola çıkıyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinden Acayip Şeyler, Cambazlar, Bir Değişik Hamam, İnci Dalgıcı, İstanbul'un Tılsımlı Sütunları' gibi bölümler, Yazar Elif Şafak'ın aşk, yaşam ve kimlik sorgulayıcı pasajlarıyla buluşuyor. Burak Güven'in alternatif deneysel müzikleri, yer yer Türk motifleriyle kaynaşıyor.

"Merinos AKKM, Türkiye çapında işler yapmaya devam edecek"

Merinos AKKM Genel Koordinatörü Mehmet Semih Pala, "Bursa tarihinde ve belki de Türkiye tarihinde ilk kez önemli sanatsal ve kültürel programlara ev sahipliği yaptık. Ülkemizin önemli kongre ve kültür merkezlerinin başında gelen Merinos AKKM'de aynı anda ayrı ayrı salonlardan senfoni ve bale etkinliği sunuldu. İDOB'un 'Seyahatname 2' adlı balesi ve İclal Aydın'ın konuk olduğu BBDSO konseri ülkemiz açısından da önemli sanatsal etkinliklerdir. Bursa olarak böyle bir olayı gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce işletilen ve yönetilen Merinos AKKM, Türkiye'nin en aktif, en çok etkinliğin yapıldığı sosyal ve kültürel merkez haline getirilmiştir. Merinos AKKM Bursa modeli işletme ve yönetim anlayışıyla Türkiye çapında işler yapmaya devam edecektir" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Merinos AKKM'den Bursa'da İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement