Mersin - Göz Kapaklarını Diktikleri Şahini Suriye'ye Kaçıracaklardı - Son Dakika
Güncel

Mersin - Göz Kapaklarını Diktikleri Şahini Suriye'ye Kaçıracaklardı

Mersin - Göz Kapaklarını Diktikleri Şahini Suriye\'ye Kaçıracaklardı

Mersin'de Yakaladıkları Şahin Kuşun Yolunu Bulup Geri Dönmemesi İçin Göz Kapaklarını Diken Suriye Uyruklu 2 Kişi Suçüstü Yakalandı.

01.09.2010 20:20

MERSİN'de yakaladıkları şahin kuşun yolunu bulup geri dönmemesi için göz kapaklarını diken Suriye uyruklu 2 kişi suçüstü yakalandı.

Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine Arslanköy Beldesi'ndeki av sahasında operasyon düzenledi. Operasyonda, Suriye uyruklu 2 kişi, yakaladıkları şahin kuşun göz kapaklarını dikerken yakalandı. Suriye'ye kaçırmak istedikleri kuşun yolunu bulup geri dönmemesi için gözkapaklarını dikerek kapattıkları anlaşılan Suriyelilere 6'şar bin TL ceza kesildi. Veterinerler tarafından ameliyata alınan kuşun gözleri de 1 saat süren operasyonla açıldı.

İyi eğitildiği için Arap ülkelerinde tanesi 10 bin TL'ye satılan şahin kuşların neslinin tükenmekte olduğunu belirten Çevre ve Orman Müdürü Ökkeş Bahadır, "Şahin iyi eğitilebilen bir kuş olduğu için Ortadoğu'da çok rağbet görüyor. Göz kapaklarını da yolunu bulup tekrar yakalandıkları bölgeye dönmemesi için dikiyorlar" dedi. Bahadır, şahinin tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacağını da kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin - Göz Kapaklarını Diktikleri Şahini Suriye'ye Kaçıracaklardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement