Mersin İdman Yurdu Maçının Ardından - Son Dakika
Güncel

Mersin İdman Yurdu Maçının Ardından

Mersin İdman Yurdu Maçının Ardından

Gençlerbirliği TEKNİK DİREKTÖRÜ FUAT ÇAPA.

11.02.2012 20:52

Gençlerbirliği TEKNİK DİREKTÖRÜ FUAT ÇAPA: "İLKER HOCAMA BUKÜNKÜ MAÇI YAKIŞTIRAMADIM"

Mersin İDMANYURDU TEKNİK DİREKTÖRÜ NURULLAH SAĞLAM: "YUKARININ SERİNLİĞİNİ HİSSETMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Spor Toto Süper Lig 26. hafta mücadelesinde Mersin İdman Yurdu, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup etti.

Fuat Çapa, Mersin İdmanyurdu'na 2-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından, "Oyun içerisinde galip gelmemizi isteyenler olmadığı için mağlup olduk," dedi.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Gençlerbirliği belli konularda yetenekli ve becerili bir takım olduğunu belirterek, "ilk yarıda bir kaç tane atladığımız defansif hata hariç çok fazla pozisyon vermedik. İkinci yarıda bunların da önlemin aldık ve sonuca gittik," dedi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Çapa, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, oyun oynamaya çok fazla ortam bulamadıklarını dile getirerek, "Maçın 2. dakikasında Oktay'a verilmeyen bariz bir penaltı pozisyonu vardı. Maalesef verilmedi, çünkü verilmiş olsaydı beraberinde kırmızı kart verilecekti" şeklinde konuştu.

İlk yarıda penaltı pozisyonunun ardından bir kaç pozisyon daha yakaladıklarını ancak bu pozisyonlardan yararlanamadıklarını kaydeden Çapa, "İkinci devre aslında oyuna tam istediğimiz gibi başlamıştık. Tam oyunu kontrol altına aldık derken Ben Yahia'nı güzel vuruşunda golü yedik" ifadelerini kullandı.

Fuat Çapa, iyi niyetlerinin suistimal edilmemesi gerektiğinde dikkat çekerek, karşı taraftaki takımın yaş ortalaması 30 ve hakeme gereken tepkiyi istediği zaman gösteriyor. Ben ise oyuncularıma özellile centilmen olmalarını, hakeme özellikle itiraz etmemelerini, onlara saha içerisinde yardımcı olmalarını istedik, halen istiyoruz ve bundan sonra da isteyeceğiz. Ama bu niyet, bu centilmenliğin karşılık bulması gerekiyor. Açıkçası ben bugünkü karşılaşmayı İlker Hocama yakıştıramadım. Özellikle onun gibi üst düzey bir hakemin bu derecede bir maç yönetmesi beni üzdü" diye konuştu.

Gençlerbirliği'nin başarılı orta saha oyuncusu Yasin Öztekin de açıklamasında, maça iyi hazırlandıklarını ve zor maç olacağını tahmin ettiklerini dile getirerek, girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerini söyledi.

Açıklamalarına Mersin İdmanyurdu takımını tebrik ederek başlayan Gençlerbirliği oyuncusu Ersen Martin ise, "Bugün çok istediler, istekli oynadılar ve 3 puanı kazandılar. Bugün herkesin bildiği Gençlerbirliği gibi pozisyon üretemedik" dedi.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, "Ama iyi mücadele bu saatten sonra her şeyden daha önemliydi, saha şartlarını da hesaba kattığımızda. Zaten ona yönelik bir önlem alarak sahaya çıktık, "şeklinde konuştu. Haklı bir galibiyet aldıklarını kaydeden Sağlam şunları kaydetti: "Bundan sonra oynayacağımız Galatasaray ve Trabzon müsabakalarında daha rahat oynayabilmemeiz için bu galibiyet önemliydi. Aşağının sıcaklığından çok yukarının serinliğini özellikle hissetmeye çalışıyoruz. Bu galibiyet bizi aşağının sıcağından bizi kurtarıp yukarının serinliğine doğru itti,"dedi

Mersin İdmanyurdu'nın başarılı savunma oyuncusu Erman Özgür ise konuşmasında, bu yılın sürpriz takımı olan Gençlerbirliği'ne karşı mücadele verdiklerine dikkat çekerek, "Bugün şanssızlığımızı kırıp alt sıralardan kurtulduk, " dedi.

Çağdaş Atan da konuşmasında çok önemli bir galibiyet aldıklarını kaydederek, "Hem aşağı tarafla ilişkimizi kestik hem de yukarı tarafa yaklaştık. Umarım bu oyunumuzla ilk 8'e gireriz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin İdman Yurdu Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement