Mezunlar Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Mezunlar Yemin Etti

Mezunlar Yemin Etti

SDÜ diş fakültesi yeni dönem mezunları düzenlenen törenle yemin etti.

13.06.2012 09:34

Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı mezunları düzenlenen törenle yemin etti.

Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen yemin törenine; Vali Memduh Oğuz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Numan Tamer ve Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Isparta- Burdur Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüdai Kartöz, fakülte dekanları, öğretim görevlileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

33 öğrencinin yemin ettiği törende ilk olarak protokol konuşmaları yapıldı.

Protokol konuşmalarında ilk konuşmayı yapan SDÜ Diş Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman "Fakültemiz bugün meslek hayatına uğurlayacağımız 33 yeni mezunumuzla ülkemize topla 374 üstün nitelikli diş hekimi kazandırmıştır. Sizleri nitelikli akademik kadromuzla sizleri en mükemmel bir şeklide yetiştirmeye gayret ettik. Buradan almış olduğunuz mesleki eğitimle tüm mesleki sorunları kolaylıkla çözebileceğinize inancımız tamdır. Hayat boyu öğrenme çabanızın hiç bitmemesi dileğimle meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Bizler her zaman sizin yanınızdayız, lütfen bunu unutmayın" dedi.

Öğrenciler adına konuşma yapan Muhittin Uğurlu'nun anne-babalara ve öğretim görevlilerine hitaben yapmış olduğu duygu yüklü teşekkür konuşmasından sonra kürüyse gelen Isparta-Burdur Diş tabipleri Odası Başkanı Hüdai Kartöz; "Yeni genç meslektaşları edinmenin gururunu yaşıyorum. İnanın bende sizin kadar heyecanlı ve mutluyum. Okul bitti diye rehavete kapılmayın, daha önünüzde uzun bir uzmanlık yolu var. Anne babalar okul bitti masraftan kurtulduk sanmasınlar onları da biraz daha sabur ve sıkıntılar bekliyor" dedi.

Rektör İbicioğlu; "Uluslararası donanımlara haiz olarak mezun oluyorsunuz"

Öğrencilerin uluslararası donanımlara haiz olarak mezun olduklarını belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; "Sahip olduğunuz donanımlar gerçekten uluslar arası geçerliliği olan donanımlar. Sizi dünya çapında diş hekimi olacak donanımları ve müktesebatları burada edinmiş bulunuyorsunuz. Sizin kendi mesleğinizi en iyi şekilde icra edeceğinize hiçbir şüphemiz yok, ancak değişen ve gelişen dünyada mesleğinizi daha iyi icra edebilmeniz için hepinizi akademik çalışmalarda daha fazla derinleşmeye davet ediyorum. Bu doğrultuda başkalarının gündemini takip etmek yerine dünya gündemini siz belirleyin" dedi.

Vali Oğuz; "Vilayet olarak ilme önem veriyoruz"

Güzel bir mutluluğun yaşandığını ifade eden Vali Memduh Oğuz; "Öğretim görevlileri adına, veliler adına ve değerli öğrencilerimiz adına mutluluk verici güzel bir tabloyu hep birlikte yaşıyoruz. Mezuniyet, insan hayatındaki önemli aşamalardan bir tanesidir. Bu bakımdan beni böyle bir güzelliğe davet edip bu mutluluktan beni de hissedar ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

İşin resmi boyutu bakımından da vilayetimizde ilme önem veriyoruz, bilimsel gelişmelere ve çalışmalara önem veriyoruz. Buda o çalışmaların semeresi olan bir sonuç, elbette vilayet olarak bundan da gurur duyuyoruz.

Mezun olan değerli gençlerimize meslek hayatlarında başarılar dilerken, onları yönlendiren ailelerini ve yetiştiren hocalarını tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra öğrenciler Prof. Dr. Üstün Güldağ eşliğinde Hipokrat andı içtiler. Yemin eden öğrencilere diplomaları protokol tarafından verildi.

Tören pasta kesimiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mezunlar Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement