Microsoft Öğrenci Üyeliği ne Seçildi - Son Dakika
Güncel

Microsoft Öğrenci Üyeliği ne Seçildi

Microsoft Öğrenci Üyeliği ne Seçildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Doğukan Demir Microsoft'un Her Yıl Düzenlediği "Öğrenci Üyeliğine" Seçildi.

25.11.2010 18:10  Güncelleme: 18:12

Doğu akdeniz üniversitesi (daü), bilgisayar mühendisliği bölümü 3. Sınıf öğrencisi doğukan demir microsoft'un her yıl düzenlediği "öğrenci üyeliğine" (microsoft student partners) seçildi. Microsoft Student Partners (MSP) programı, başarılı ve yetenekli bilgisayar bilimlerinde eğitimlerine devam eden öğrencilerin yetenek ve güçlü yanlarınının ortaya çıkarılmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Her yıl Microsoft tarafından seçilen öğrenciler bir yıl süresince "Microsoft Student Partners" ünvanını taşıyorlar.

Her yıl ortalama 60 kişinin hem Türkiye'den hem de KKTC'den başvurduğunu belirten bu yılki KKTC Microsoft öğrenci üyesi Doğukan Demir, Microsoft Student Partners olma şerefine erişen öğrencinin bilgisayar teknolojilerini yakından takip edip reklamını yapabilecek özelliklere sahip olması gerektiğini aynı zamanda da hem öğrenci toplulukları ile hem de okul yönetimi ile yakın ve iyi ilişkiler içerisinde olmasının beklendiğini vurguladı.

Microsoft Student Partners seçimleri için Microsoft'un başvuran kişilerden kendilerini tanıtan, becerilerini belirten, bu zamana kadar bilgisayar teknolojileri alanında neler yaptıklarını ve ileride neler yapmayı hedefledikleri doğrultusunda bir video hazırlamalarını istediklerini belirten Demir, hazırlamış olduğu tanıtım videosu ile bu yılki KKTC Microsoft Student Partners olarak seçildiğini bildirdi.

Demir Microsoft Student Partners'e seçilen öğrencilerin birçok avantajlar elde ettiğini ve Microsoft'un Most Valuable Professional (MVP) ekibinin seçilen öğrencilerle yakından ilgilendiğini ve bu kişilerle çalışma fırsatı yakaladıklarını bildirdi. İleride Türkiye Microsoft şirketinde çalışma fırsatı elde edebileceklerini bildiren Demir, sektördeki birçok şirkette iş bulma olanaklarının arttığını bildirdi. Ayrıca Demir, Microsoft'un Student Partner olanlara bir yıllık Microsoft Developer Network (MSDP) üyeliği verdiklerini ve bu üyelikle ürünlere ücretsiz erişebileceklerini bildirdi.

Demir, Microsoft Student Partner seçilmesiyle birlikte yıl içerisinde hedeflerini belirlediğini ve "Silver Night" düzenleyerek Silver Light teknolojisi alanında gece başlayıp sabah sona erecek bir proje tasarlamayı hedeflediğini Bildirdi. Ayrıca, Windows 7 oturumundan konuşmacı getirmeyi planladıklarını belirten Demir, 18 Aralık 2010 tarihinde Türkiye Most Valuable Professional olan Burak Selim Şenyurt'u DAÜ'ye katılımcı olarak davet etmeyi planladıklarını bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Microsoft Öğrenci Üyeliği ne Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement