Milas'ın En Güzel Buzağısı Seçildi - Son Dakika
Güncel

Milas'ın En Güzel Buzağısı Seçildi

Milas\'ın En Güzel Buzağısı Seçildi

Muğla'nın Milas ilçesindeki 7. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında düzenlenen 3. Dişi Buzağı Güzellik Yarışmasında buzağılar görücüye çıktı.

05.03.2016 15:25  Güncelleme: 15:44

Milas'ın en güzel buzağısı seçildi

MUĞLA'nın Milas İlçesindeki 7'nci Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapsamında düzenlenen 3'üncü Dişi Buzağı Güzellik Yarışması'nda buzağılar görücüye çıktı.

Milas Süt Birliği ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürlüğü tarafından 3'üncü Dişi Buzağı Güzellik Yarışması düzenlendi. Perşembe günü açılışı yapılan 7'nci Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuar Alanı'nda düzenlenen güzellik yarışmasına 9 buzağı katıldı. Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan'ın ve çok sayıda çiftçinin izlediği yarışmanın jüri üyeliklerini Muğla İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hüseyin Kışla, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Zooteknist Ziraat Mühendisi Selçuk Öztuna, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ali Abiç yaptı.

Dişi buzağıların jürinin karşısına çıkmasının ardından yapılan değerlendirme sonucunda Erol Dönmez'e ait 'Sarıkız' isimli buzağı birinci, Mesut Onay'a ait 'Naz' isimli buzağı ikinci ve Hatice Çengelci'ye ait 'Hörü' isimli buzağı üçüncü oldu. Birinciye bin 500 liralık ödülü Milas Kaymakamı Fuat Gürel, ikinciye bin 250 liralık ödülü 750 TL'lik ödülü Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, üçüncüye bin liralık ödülü Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin tarafından verildi. Dereceye giremeyenlere ise 750 liralık teselli ödülü etkinliği izleyen oda ve kurum yöneticileri tarafından verildi.

BUZAĞILARI EN ÇOK ÇOCUKLAR SEVDİ

Ortamdaki hareketlilikten etkilenerek hırçınlaşan dişi buzağılardan bazıları, sahipleri tarafından zor sakinleştirildi. Etkinliği izlemeye gelen çocuklar bazı buzağıları dokunarak sevdi. Jüri Başkanı Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hüseyin Kışla, değerlendirme yaparken 3 kriteri göz önünde bulundurduklarını anlatarak "Uluslararası kriterler çerçevesinde değerlendirmemizi yaptık. Güzellik yarışması deyince önce güzelliğini ve huy kısmını değerlendirdik. Puanlamada 5'ten 1'e kadar değerlendirme yaptık" dedi.

Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ise fuarın panayır havasında geçtiğini söyleyerek süt üreticilerinin geleceği olan buzağıların tanıtılma fırsatı yaratıldığına dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Milas'ın En Güzel Buzağısı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement