Mısır Cezaevlerinde 186 Gün - Son Dakika
Güncel

Mısır Cezaevlerinde 186 Gün

Mısır Cezaevlerinde 186 Gün

Mısır'da 'Ezher Şeyhliği binasına zarar verme' suçlamasıyla yargılanan ve 186 gün cezaevinde kalan Emre Gürbüz, "Okula belgelerimizi almak için gitmiştik. Çıktıktan sonra da göstericilerin üzerimize doğru koştuğunu gördük. O şekilde bir karşılaşma oldu.

26.05.2014 12:17

Mısır'da 'Ezher Şeyhliği binasına zarar verme' suçlamasıyla yargılanan ve 186 gün cezaevinde kalan Emre Gürbüz, "Okula belgelerimizi almak için gitmiştik. Çıktıktan sonra da göstericilerin üzerimize doğru koştuğunu gördük. O şekilde bir karşılaşma oldu. Polis, göstericilerle birlikte bizi de gözaltına aldı. Karakoldaki tutanağın ardından hapishane dönemi başladı. 20 Kasım da tutuklandım" dedi.

Hedefinin Türkiye'ye yatay geçiş yapmak olduğunu söyleyen Gürbüz, "olaylarla hiçbir alakam olmadığına dair beraat aldım" diye konuştu.

Kahire Büyükelçiliğinin ilk günden itibaren her konuda gerekli ilgiyi gösterdiğinini ifade eden Gürbüz, başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Yaşananları talihsizlik olarak niteleyen Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter de Emre'nin suçsuzluğuna her zaman inandıklarını dile getirdi.

Emre'yi Pazartesi günü Türkiye'ye göndereceklerini ifade eden Bosuter, bundan sonra eğitimini Türkiye'de tamamlaması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Savunması Kahire Büyükelçiliğinin resmi avukatı tarafından yapılan Gürbüz, protesto gösterilerine katıldığı gerekçesiyle 20 Kasım 2013'te gözaltına alınmış, Mısırlı 20 öğrenciyle ceza mahkemesine sevk edilmiş ardından Vadi en-Natrun Cezaevi'ne nakledilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Mısır Cezaevlerinde 186 Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement