Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Mısır\'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam

Darbe karşıtı gösteri yapanlara yönelik katliam, Saadet Partisi'nce Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

15.08.2013 00:14

Mısır'da darbe karşıtı gösteri yapanlara yönelik katliam, Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Bebek'teki Başkonsolosluk binası önünde toplanan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, tekbir getirerek, "Zalimlere karşı direneceğiz", "Kahrolsun İsrail", "İhvan eğilme, Milli Görüş seninle" ve "Firavun Sisi hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Ellerinde Türk, Mısır ve parti bayrakları bulunan gruptakiler, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerini de taşıdı.

Grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, Mısır'da darbe yönetiminin sivil halka karşı silah kullanmasının kabul edilemez olduğunu ve katliamı yapanları lanetlediklerini söyledi.

Darbe yönetiminin bu sabah sivil halka ateş açması sonucu yüzlerce kişinin öldüğünü ve binlerce insanın da yaralandığını hatırlatan Esmerer, "Mısır bizim kardeşimizdir. Kardeşlerimizin kanı, kanımızdır. Kanımızı akıttılar, canımızı yaktılar. Canları yansın. Bugün Mısır'da Mısırlılar ölmedi. Bugün mazlum, hakkı ayakta tutmaya gayret eden, özgürlükleri için mücadele eden insanlar öldürülerek bütün bir alem öldürülmüştür. Eli kanlı darbeciler, bugün kaybetti. Tamamen barışçıl protestolar yaparak meydanlarda 'Allah' diyen insanlara karşı kaybettiler" diye konuştu.

Esmerer, Mısır'daki darbeye sessiz kalanların Mısır'da yaşanan olaylarda sorumlulukları olduklarını söyleyerek, "Bu katliamı başından beri 'yakından izliyoruz', 'derin endişelerimiz var', 'Mısır halkının yanındayız' gibi ifadelerle kamuoyunu aldattıklarını sananlar, diplomatik açıdan ilişkiyi kesmeyenler ve darbeye 'darbe' diyemeyenlerden destek talep edenler de bu olanlardaki sorumluluklarını hesaba katmak zorundadırlar" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete de çağrıda bulunan Esmerer, olayların diplomatik olarak kınanması ve her tarafın ayağa kaldırılması gerektiğini savundu.

Esmerer, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'na da çağrıda bulunarak, "Siz kınama makamı değilsiniz. İslam ülkelerini bir an önce harekete geçirin ve zulmü durdurun" dedi.

Selman Esmerer, Mısır halkına da seslenerek meşru iktidarın yanında olmalarını, sokakları ve meydanları darbecilere bırakmamalarını ve kardeş kanı akıtacak yaklaşımlardan uzak durmalarını istedi.

Birlikte ilahi söyleyen gruptakiler, yapılan toplu duanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yönelik Katliam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement