Mısırlı Balıkçılar Umutlarını Libya'da Arıyor - Son Dakika
Güncel

Mısırlı Balıkçılar Umutlarını Libya'da Arıyor

Mısırlı Balıkçılar Umutlarını Libya\'da Arıyor

Ülkelerinde iş bulamayan çok sayıda Mısırlı göçmen Libya'da balıkçılık yapıyor.

30.10.2013 13:33

BÜLENT DORUK -Ülkelerinde iş bulamayan çok sayıda Mısırlı, geçimlerini sağlayıp ülkelerindeki ailelerine para göndermek için Libya'da balıkçılık yapıyor.

Siyasi değişimler, savaşlar ve maddi sıkıntılar sebebiyle başka ülkelere gidip çalışmak zorunda olan yaklaşık 50 Mısırlı,  Libya'nın Sabrata bölgesi yakınlarındaki koyda balıkçılık yapıyor. Çoğu 2 yılın üzerinde bir süredir Libya'da bulunan Mısırlıların bir kısmı kıyıda balık ağır tamiri, tekne bakımı ve tamiri gibi işlerle uğraşırken bir kısmı da denize açılarak tuttukları balıkları Trablus'ta bulunan balık haline ve kentteki bazı satış merkezlerine yolluyor.

Libya'ya 1 buçuk yıl önce geldiğini belirten 36 yaşındaki Ramazan Kadnol, ayda yaklaşık olara 1500 dinar kazandıklarını ve bunun büyük bir kısmını ailelerine yolladıklarını belirtiyor. Ülkesinde bir çocuğu olduğunu söyleyen Kadnol, "Onu 5,6 ayda bir belki görebiliyorum. Daha önce de başka ülkelerde çalıştım. Benden uzak büyüyor ama başka çaremiz yok" ifadelerini kullandı. Kadnol, koydaki teknelerin tamirleriye ilgilendiğini belirterek, "6-7 metrelik bir tekneyi yaklaşık bir haftada onarıyoruz. Yeteneğimize göre işlerle burada para kazanmaya çalışıyoruz. Koyda bulunan barınaklarda kalıyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 6 milyon nüfuslu Libya'da Birleşmiş Milletler verilerine göre 511 bin Mısır vatandaşı yaşıyor. - Trablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısırlı Balıkçılar Umutlarını Libya'da Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement