Muğla Bu Orman Öğrencilerle Yeşerecek - Son Dakika
Güncel

Muğla Bu Orman Öğrencilerle Yeşerecek

Muğla Bu Orman Öğrencilerle Yeşerecek

Bu orman öğrencilerle yeşerecek Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde yaz aylarında yanan 70 hektarlık alana yangına dirençli ormanlar kuruluyor.

17.12.2015 21:09

Bu orman öğrencilerle yeşerecek

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde yaz aylarında yanan 70 hektarlık alana yangına dirençli ormanlar kuruluyor. Kızılyaka İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri alana bin fidan dikti.

Ula İlçesi'ndeki Kızılyaka İlkokulu ve Ortaokulu'ndan 400 öğrenci, öğretmenleri ve TEMA Vakfı Muğla İl Temsilciliği üyeleri ile birlikte Köyceğiz İlçesi'nde 70 hektarlık alana bin fidan dikti. Etkinliğe Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Uslu, Okul Müdürü Ayşegül Kıvrak, öğretmen ve TEMA Ula temsilcisi Kadriye Çakmak da eşlik etti.

Köyceğiz Orman İşletme Müdürü Ramazan Orhan, ağaç diktikleri alanın 14 Ağustos 2015 tarihinde insanların ihmalinden kaynaklanan nedenlerle yandığını hatırlatarak "Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü olarak İŞKUR işçileri ile beraber fidan dikiyoruz. Kızılçam, zakkum, akasya, karaselvi, fıstık çamından oluşan bin fidan dikeceğiz. Yanan alanın tamamına 100 bin fidan dikilecek" diye konuştu.

Okul Müdürü Ayşegül Kıvrak, çevreyi koruma, ağaç ve doğa sevgisini öğrencilere aşılamak istediklerini söyleyerek Köyceğiz Balık Mevkii'ni ağaçlandırmak istediklerini anlattı. Yanan orman alanında fidanları toprakla birleştirdiklerini belirten öğrencilerden Emirhan Çakmakçı, çok güzel bir duygu yaşadıklarını söyleyerek ormanlara zarar vererek yanmasına neden olanların cezalandırılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Bu Orman Öğrencilerle Yeşerecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement