Muğla'da Goller Barış İçin Atıldı - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Goller Barış İçin Atıldı

Muğla\'da Goller Barış İçin Atıldı

Muğla Emniyet Müdürlüğü ile Yunanistan'ın 12 Adalar Polis Görevlileri Birliği'nin futbol takımı dostluk maçı yaptı.

14.10.2012 21:52  Güncelleme: 08:30

Muğla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan futbol takımı ile Yunanistan'ın 12 Adalar Polis Görevlileri Birliği'nin futbol takımının dostluk maçı dostça bitti. İki ekibin Muğla Atatürk Stadı'ndaki randevusu 1-1 sona ererken, karşılaşma sonunda Türk-Yunan barışına ilişkin sıcak mesajlar verildi.

Muğla polisi ile 12 Adalar polisi arasında dostluk köprüleri kurmak, iki ülke arasında toplumsal dayanışmayı artırmak için başlatılan proje kapsamında iki takım önce 6 Ekim 2012 tarihinde Rodos'ta karşılaştı. Yunan ekibinin 2-1 kazandığı bu müsabakanın rövanşı dün Muğla Atatürk Stadı'nda oynandı. Centilmence bir ortamda geçen maç 18. dakikada Umut Pınarbaşı ve 36. dakikada Karayannis Atanasiyos'un golleriyle 1-1 sona erdi.

35'er dakikalık iki devre halinde yapılan karşılaşmanın bitiminde Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ile 12 Adalar Bölge Emniyet Müdürü Andonios Blahakis, iki takımın futbolcularını kutlayıp, baklava ikram etti. Akbal, bu tür etkinliklerin ülkeler arasındaki kardeşliğe, kurumlar arası işbirliğine ve toplumlar arası dayanışmaya katkı sağlayacağını söyledi. Bu organizasyonun gelecek yıllarda da devam etmesini dileyen Akbal, İki ülke arasındaki vize uygulamalarındaki kolaylık çalışmalarının artarak devam etmesini ve bu tür etkinliklerin toplum geneline yayılmasını istiyoruzdedi. 12 Adalar Bölge Emniyet Müdürü Andonios Blahakis ise futbol vesilesiyle iki ülkenin polis teşkilatıyla iyi ilişkiler kurduklarını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Goller Barış İçin Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement