"Muhteşem Yüzyıl" Dizisine İlişkin Haberler - Son Dakika
Güncel

"Muhteşem Yüzyıl" Dizisine İlişkin Haberler

"Muhteşem Yüzyıl" Dizisine İlişkin Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Muhteşem Yüzyıl" dizisine yönelik haberlere ilişkin "İyi niyetle ve tarafsız bakıldığında kolaylıkla görüleceği üzere, ne Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Sayın Başbakanın Kütahya konuşması üzerine görüş"...

26.11.2012 15:10

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Muhteşem Yüzyıl" dizisine yönelik haberlere ilişkin "İyi niyetle ve tarafsız bakıldığında kolaylıkla görüleceği üzere, ne Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Sayın Başbakanın Kütahya konuşması üzerine görüş bildirmiş ne de Bakanlığımız bu konuda bir açıklamada bulunmuştur" görüşünü bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugünkü internet basınında

"Başbakanın eleştirdiği dizi ile ilgili Bakanlıktan açıklama" ve "Bakanlıktan Muhteşem Yüzyıl tepkisi" başlıklı haberlerin yer aldığı belirtildi.

Sözkonusu haberlerde, Bakanlığın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün

"Muhteşem Yüzyıl" dizisine ilişkin kullandığı ifadeler üzerine açıklamada bulunduğu, hatta tekzip ettiği izlenimi yaratacak üslup ve başlıklar kullanılmasının üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunda ciddi birtakım yanlış anlamalara yol açabilecek bu haberler hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Her şeyden önce konu ile ilgili olarak evvelce Bakanlığımız adına bir açıklamada bulunulmamıştır.

Öte yandan, haberlerde 'açıklama' denilerek başlıklara çekilen ifadeler Bakanlığımız Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik'in 24 Kasım 2012 Cumartesi günü Edirne'de düzenlenen 'Meriç Köprüsü Konuşuyor' başlıklı UNESCO toplantısında yapmış olduğu konuşmadan bölümlerdir. Sayın Başbakanımızın Muhteşem Yüzyıl dizisi ile ilgili ifadeleri ise bundan bir gün sonra, Kütahya'da Zafer Havalimanı'nın açılış töreninde yapmış olduğu konuşmadan alıntılanmıştır. İyi niyetle ve tarafsız bakıldığında kolaylıkla görüleceği üzere, ne Telif Hakları Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, Sayın Başbakanın Kütahya konuşması üzerine görüş bildirmiş ne de Bakanlığımız bu konuda bir açıklamada bulunmuştur."

Muhabir: Seval Ocak Adıyaman

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Muhteşem Yüzyıl' Dizisine İlişkin Haberler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement