Mutluluk Ekonomisinden" Sorumlu Bakan Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Mutluluk Ekonomisinden" Sorumlu Bakan Türkiye'de

Mutluluk Ekonomisinden" Sorumlu Bakan Türkiye\'de

Ekvador Mutluluk Ekonomisinden Sorumlu Devlet Bakanı Zurita: "Sadece almak yerine vermeyi de bilmek gerek. Sahip olduklarımıza şükretmeliyiz"

12.02.2014 21:00

Ekvador'un Mutluluk Ekonomisinden Sorumlu Devlet Bakanı Freddy Ehlers Zurita, "İnsan Kaynakları Zirvesi-2014"e katıldı.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda bugün başlayan zirveye katılan Zurita, "Rekabet ekonomisinden, mutluluk ekonomisine geçebilmek" konulu bir konuşma yaptı.

Zurita, Ekvador Cumhurbaşkanı Rafeal Correa tarafından kendisinin, toplumun mutluluk ve refahını sağlamak ve bunun ekonomik rekabetin önünde olması konusunda görevlendirildiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Correa'yı temsilen Türkiye'de olduğunu aktaran Zurita, ülkesinde ve dünyada "iyi yaşam" anlamına gelen görevini anlatmak ve bu konudaki deneyimlerini paylaşmak üzere geldiğini söyledi.

Konuşmasında Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin dizelerinden alıntı da yapan Zurita, Mevlana'nın şiirlerini ve sözlerini daha iyi hissetmek için İstanbul'da ilk iş olarak sufi - tasavvuf müzesine gittiğini aktardı.

Bilgeliğin, insanın kendi içinde var olduğunu vurgulayan Zurita, konuşması sırasında birkaç dakika sessiz kalarak, dinleyenlerin kendi iç dünyalarını duyması tavsiyesinde bulundu. Bakan Zurita, "Sessizlik. Bana göre müzik de sessizlikten doğuyor. Her gün giderek daha da artan bir şekilde, her tarafı gürültü dolu bir dünyada yaşıyoruz" dedi.

Başında bir şapka ile konuşmasını yapan Zurita, Atatürk'ün de aynı şapkadan taktığını, ancak dünyada Panama şapkası olarak bilinen bu şapkanın Ekvador şapkası olduğunu ve 100 yıldır bunu dünyaya kanıtlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Ekvador'un sahip olduğu doğal güzelliklerden de bahseden Bakan Zurita, insan için sevgi, aşk ve paylaşımın önemine değinerek, her zaman daha fazlasına sahip olmak için mücadele eden insanın, sahip oldukları için şükretmesi gerektiğini vurguladı.

Zurita, "Sadece almak yerine vermeyi de bilmek gerek. Sahip olduklarımıza şükretmeliyiz. Sorun aslında kendi içimizde. Eğer hayatlarımızı paylaşırsak daha iyi yaşayabiliriz. Biz, dünyayı değil kendimizi kurtaralım. Onu kurtarırsak dünya da kurtulur ve her şey çok daha güzel olur" diye konuştu.

İstanbul'un doğu ve batıyı aynı anda etkileyebilecek bir şehir olduğunu kaydeden Zurita, "İstanbul'da sizin ortaya koyacağınız değişim, hem doğuyu, hem de batıyı etkileyecektir. Değişim derken; mutluluktan, farklı bir yaşam biçiminden ve paylaşımdan bahsediyorum. Aç gözlülükten bahsetmiyorum" şeklinde sözlerini sürdürdü.

Şirketlerin, her yıl ne kadar para kazandığı ile ilgilenmek yerine, ne kadar insanı mutlu ettikleri ile ilgilenmesi tavsiyesinde bulunun Zurita, ancak bu şekilde her şeyin değişeceğini kaydetti.

Zirve kapsamında düzenlenen oturumlarda, ekonomi, liderlik, yöneticilik, istihdam, insan kaynakları, kariyer ve sağlık gibi konular,sektörün önemli isimleri tarafından masaya yatırıldı.

MCT Danışmanlık tarafından bu yıl 19.su düzenlenen zirvenin bu yılki teması, "ProvokatİK: İnsan Kaynaklarında Ezber Bozan Bakış Açıları" olarak belirlendi.

Zirveye katılanlar arasında yer alan, Amerikalı yazar John Perkins de zirve alanındaki fuarda, "Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları" isimli kitabını imzaladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mutluluk Ekonomisinden' Sorumlu Bakan Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement