Niğde Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Güncel

Niğde Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Niğde Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Niğde Belediyesi Ve Belediye-İş Sendikası Arasında Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı.

07.04.2011 20:58  Güncelleme: 20:59

Özbelde Konak Restoranda gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza programına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları, Ali Cemil Arıcan, Muzaffer Yılmaz, Ahmet Köseoğlu, Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek ve Belediye işçileri katıldı.

Belediye-iş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak; "Emeklerin karşılığını veren belediye başkanlarımız başımızın tacıdır. Niğde Belediyesi işçileri geçim standardını yükseltilmesi, işçi arkadaşlarımızın onurlu bir şekilde hayat sürmeleri için hep bizlere destek veren yanımızda olan Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan bu belediye başkanlarımızdan bir tanesidir.

Ben kendilerine sizlerin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyor belediye işçisinin yapılanları bir ömür boyu unutmayacağını buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Değerli arkadaşlarım Niğde Belediyesi ile 21 Şubat 2011 günü başlatmış olduğumuz toplu iş sözleşmelerini bugün itibari ile sonuçlandırmış bulunmaktayız. Çevremizdeki belediyeler içerisinde en iyi sözleşme Niğde Belediyesi'nde olmuştur" dedi.

Belediye-iş Genel Sekreteri Nihat Ayçiçeği; "Ben şahsım olarak ve Belediye İş Sendikası Yönetim Kurulu adına başta Sayın Belediye Başkanım olmak üzere toplu iş sözleşmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu toplu iş sözleşmesinin her satırında, bu toplu iş sözleşmesinin her noktasında, bu toplu iş sözleşmesinin her virgülünde emeğe saygının, emekçiye sevginin somut ifadesini görmek mümkündür.

Emeğe saygısı olmayanların bu toplu iş sözleşmesini yapmaları ya da kabul etmeleri mümkün değildir. Dolayısıyla biz Sayın Belediye Başkanımızı geldiği günden beri emekçi arkadaşlarımıza, çalışanlarına babacan tutumundan dolayı alın terine olan saygısından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Toplu iş sözleşmesini yapmaktan gurur duyduklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Geçen yıl yani 2010 yılın da sendika yetkilileri bizden %10 istediler ben %10 yetmez dedim %20 veriyorum dedim ve belediye işçilerimize %20 zam verdim. Geçen yıl bunu hep beraber yaşadık. %20 zam verirken size neyi göstermiş olduk?

Bu işi sözde bırakmadığımızı göstermiş olduk. Eylemede dönüştürdüğümüzü hep beraber görmüş olduk. Geçen yıl %20 zam ile bölgemizde işçisine en yüksek zammı yapan belediye olduk. Aradan bir yıl geçti. Mart ayının ilk haftasında işçilerimizin ne kadar birikmiş ikramiyesi varsa ödedik. Hesapladık 700 bin TL'ye yakın bir rakam bir kalemde tüm işçilerimizin ikramiyesini maaşlarıyla beraber kendi hesaplarına geçti. Bunu da hep beraber yaşadık.

Şimdi toplu iş sözleşmesinin bizim dönemimizde olan ikincisine geldik. Bölge illerimizden sorduk soruşturduk. Bunu ben kendi şahsım sormadım, sendika başkanımız Şaban Özkaymak sordu soruşturdu. En yüksek verenden bir puan yüksek vereceğiz dedik. En yüksek zam veren %11'miş biz de %12 zam verdik. Dolayısıyla Niğde Belediyesi'nin imkanları, genişlediği ölçüde personelimizin gelir seviyesini yükseltmek bizim görevimizdir" dedi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ayrıca, belediyede görevli memurların maaşlarında da iyileştirme yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Niğde Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement