Ninniler Bebeklerin Ağrısını Dindiriyor - Son Dakika
Güncel

Ninniler Bebeklerin Ağrısını Dindiriyor

Ninniler Bebeklerin Ağrısını Dindiriyor

Ninnilerin, bebeklerin uyumasına yardımcı olmanın yanı sıra, ağrı kesici etkisi yaptığı belirlendi.

30.10.2013 00:13  Güncelleme: 00:36

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıldönümü nedeniyle Türkiye'nin Bişkek, Moskova, Viyana, Saraybosna ve Stockholm Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi.

Kırgızistan'da Türkiye'nin Bişkek Büyükeçiliği tarafından bir restoranda verilen resepsiyona, büyükelçi Nejat Akçal ile eşi Hülya Akçal, büyükelçi birinci Katibi İlhan Atuş, ikinci katibi Merve Atuş, askeri ataşe Kurmay Yarbay Nebi Gazneli ve diğer yetkililer katıldı.

Resepsiyona Kırgızistan Başbakan Yardımcısı Coomart Otorbayev, Savunma Bakanı Talaybek Omuraliyev, Bişkek Belediye Başkanı İsa Omurkulov, milletvekilleri, üst düzey yetkililerin yanı sıra yabancı misyon temsilcileri, Türk ve Kırgız vatandaşları katıldı.

Büyükelçi Akçal, konuşmasında, cumhuriyetin Atatürk tarafından bırakılan en önemli miras olduğunu belirterek, bu mirası muhafaza etmeyi ve daha da ileriye götürmeyi asli görev olarak gördüklerini vurguladı.

Akçal, Türkiye ile Kırgızistan ilişkilerini değerlendirirken, "Türkiye'den Kırgızistan'a uzanan dostluk ve kardeşlik bağlarının devam ettirilmesi ve daha da sağlamlaştırılması bizleri daha güçlü yapacak" dedi. akçal, Kırgızistan'da görev süresinin sona erdiğini söyledi.

Erines Otorbayev de Türkiye'nin, Kırgızistan'ın en önemli ortaklarından biri olduğunu ve ikili ilişkilerin gelişmesine büyük değer verdiklerini ifade etti.

Rusya

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği cumhuriyetin 90'ıncı yılı nedeniyle resepsiyonla kutlandı.

Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin'in ev sahipliği yaptığı resepsiyona Rus ve yabancı diplomatik misyon temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda AA muhabirine konuşan Sezgin, dost bir ülke olan Rusya'da Cumhuriyet Bayramını büyük bir mutluluk içinde kutladıklarını söyledi.

Sezgin, "Rus dostlarımızla birlikte, Rusya'da bulunan diplomatik misyon temsilcileriyle beraber ve en önemlisi burada başarılarıyla yükselen vatandaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz" dedi.

Avusturya

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinde resepsiyon verildi.

Büyükelçi Ayşe Sezgin'in verdiği "Cumhuriyet resepsiyonuna" Türk ve Avusturyayalı davetlilerin yanı sıra Viyana'da görevli yabancı ülkelerin diplomatları katıldı. Avusturya Dışişleri Bakanlığını temsilen eski Ankara büyükelçileri Caligaris ve Haidemarie Gürer ile bakanlığın eski genel sekreteri Albert Rohan bulundu.

Federal meclisten Yeşiller Partisi'nin iki Türkiye kökenli milletvekili Alev Korun ile Berivan Aslan ile Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Genel Direktörü Yukiya Amano da resepsiyona katıldı.

Büyükelçi Sezgin, cumhuriyetin 90'ıncı yılını büyük bir sevgi ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

"Büyükeilçiliğin tabelası değişmedi"

Türkiye'nin Viyana Büyükelçiliğinin kapısındaki tabelanın değiştirildiği ve tabeladaki "Türkiye Cumhuriyeti" ifadesinin çıkarıldığı yolunda internet medyasında yayımlanan haberlerin gerçek dışı olduğu ortaya çıktı.

Haberi tekzip ettiğini ifade eden büyükelçi Sezgin, yıllardan beri büyükelçiliğin kapısında duran tabelanın hiçbir zaman değişmediğini bildirdi.

Bosna Hersek

Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yıl dönümü, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğinde verilen resepsiyonla kutlandı.

Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ve Askeri Ataşe Kurmay Albay İsa Sancaklı ile eşleri, resepsiyon öncesinde, konukları büyükelçilik binasının girişinde karşıladı.

Büyükelçi Yıldız, resepsiyonda yaptığı konuşmada, bugün yurt içinde ve dışında tüm Türk vatandaşlarının, Türk dünyasının ve İslam dünyasının, tüm medeni dünyanın, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90'ıncı kuruluş yıl dönümünü izlediğini söyledi.

Bundan yaklaşık bir asır önce, Türk milletinin ilk kez başkaları tarafından idare edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Yıldız, "İki bin yıllık devlet geleneğinde bu kabul edilebilir bir şey değildi. Atatürk, o zaman Türk halkının hissiyatını kısaca şöyle özetlemişti: ya istiklal, ya ölüm. Aynı Atatürk, Kurtuluş Savaşı kazanılıp, Türkiye'nin egemen, eşit statüsü garanti edildikten sonra ise Türk halkına öğüdü, 'Yurtta sulh, cihanda sulh' olmuştu" diye konuştu.

Bugüne kadar geçen süreçte, Türkiye'nin uluslararası alandaki rolüne de değinen Yıldız, Türkiye'nin doğu ile batı arasında köprüler kurduğunu söyledi.

Büyükelçi Yıldız, Türkiye'nin modern batı ile gelişmekte olan doğu arasında hem güzel bir örnek hem de bir bağ olduğuna işaret ederek, "Bugün de dünyanın en önemli projelerinden biri açıldı. Doğu ilebBatı, Avrupa ile Asya, İstanbul Boğazı'nın altından demiryollarıyla ilk kez bağlanmış oldu" dedi.

Türk halkının ve hükümetlerin cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümüne odaklandığını kaydeden Yıldız, "Yüzüncü yılda hedef, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girmek, Avrupa ile bütünleşmeyi tamamlamak ve demokratik standartlarımızı en üst düzeye çıkarmaktır" diye konuştu.

İhtiyacı olduğu sürece, Türkiye'nin Bosna Hersek'e yardıma karşılıksız olarak devam edeceğini kaydeden Yıldız, Bosna Hersek'in de kuruluşunun 90'ıncı yılını kutlamasını diledi.

Resepsiyona, Avrupa Birliğinin (AB) Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin İnzko, Bosna Hersek Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç, Genelkurmay Başkanı Ante Yeleç, Bosna Hersek Federasyonu (FBİH) Başkan Yardımcısı Mirsad Kebo, Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Enes Sulykanoviç, Reis-ul Ulema Hüseyin Kavazoviç, Mostar Başkonsolosu Tolga Bermek, Bosna Hersek Ordusu mensupları, Türk Temsil Heyeti Başkanlığında görev yapan subaylar, belediye başkanları, diplomatlar, din adamları, ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri, işadamları ve konuklar katıldı.

- İsveç

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resepsiyon verildi.

Büyükelçilik konutundaki resepsiyonun ev sahipliğini Stockholm'de yeni göreve başlayan büyükelçi Ömer Kaya Türkmen ile eşi Nurdan Türkmen yaptı.

İsveç'teki Türk federasyon ve dernek temsilcileriyle sanatçılar, iş adamları, politikacılar ile birlikte çok sayıda Türk vatandaşı da resepsiyona katıldı.

Türkmen, yaptığı konuşmada, görev nedeniyle İsveç'e geleli 6 hafta olduğunu ve geçen hafta güven mektubunu İsveç Kralı Carl 16. Gustaf'a sunduğunu hatırlattı.

İsveç Kralı Carl 16. Gustaf'a güven mektubunu sunduğu sırada, Kral ile 20 dakika kadar başbaşa görüşme fırsatı bulduğunu aktaran Türkmen, "Bu görüşme sırasında Kral, burada yaşayan Türk toplumundan da bahsetti. Hatta bu konuyu kendisi açtı ve buradaki Türk toplumunun İsveç toplumuna ne kadar iyi entegre olduğundan bahsetti. Ben de bundan gurur duydum. Gerçekten buradaki toplum, İsveç toplumuna çok güzel uyum sağlamış. İsveç'in sunduğu imkanlardan da faydalanabiliyor. Hepsi ile gurur duyuyorum doğrusu" diye konuştu.

Türkmen, "Bütün vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. İnşaallah cumhuriyetimizi çok uzun yıllar daha yaşatacağız" dedi.

Resepsiyonda misafirlere, Türk yemek çeşitlerinden ikramlarda bulunuldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ninniler Bebeklerin Ağrısını Dindiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement