Nuray Mert BDP'ye Oy İstedi / Video - Son Dakika
Güncel

Nuray Mert BDP'ye Oy İstedi / Video

Nuray Mert BDP\'ye Oy İstedi / Video

Başbakan Erdoğan'ın "namertlikle" suçladığı gazeteci Nuray Mert bu kez Mardin'den BDP'ye oy istedi.

05.06.2011 21:30  Güncelleme: 10:13

Mardin'de BDP'nin desteklediği bağımsız adaylar Ahmet Türk, Erol Dora ve KCK davasından tutuklu Gülser Yıldırım'a destek için gazeteci yazarlar Nuray Mert, Murat Çelikkan ve Hakan Tahmaz ile Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink kente geldi.

Hrant Dink'in öldürüldüğü dönemde İstanbul Valisi olan Muammer Güler'in şimdi Ak Parti'nin Mardin milletvekili adayı yapılmasını eleştiren Orhan Dink, "Sanık olması gerekirken milletvekili adayı oldu" dedi.

Kentteki Erdoba Oteli'nde bağımsız milletvekili adaylarıyla Ahmet Türk, Erol Dora ve Gülser Yıldırım'ın avukatı Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile bir araya gelen gruptan Orhan Dink, "Ak Parti'den Muammer Güler'in aday olmasından hicap duyuyorum ve benim için çok acıdır" dedi. Orhan Dink şunları söyledi:

"Biliyorsunuz 2004 yılında ağabeyimi valiliğe çağıran vali kendisi ve bu konuda sorumluluğunu yerine getirmemişti orda. Dolayısıyla davamızda sanık olması gereken bir kişinin Mardin'de milletvekili adayı olması beni çok rahatsız ediyor. Bir çelişkiyi not etmenizi istiyorum. Mahkemeye yolladığı bir belgede ağabeyimin valilikte kendi yazısıyla dillendirdiği, 'Ben valilikte tehdit edildim' yazısına karşılık şöyle bir yazıyla, 'Devlet tehdit ederse işte böyle mi tehdit eder' diye cevap vermişti. Tahmin ediyorum bu bölgenin en büyük tehdidi bu tip insanlardır. ve bundan hicap duyuyorum, acıdır. "

"TERÖRİST DEMEK BARIŞI SABOTE ETMEKTİR"

Nuray Mert de barış için şans gördükleri bağımsız adayları desteklediğini belirterek, "Kürt özgürlük mücadelesi, siyasal alanının dışına itilmeye, 'terörist' diye itham edilmeye çalışılıyor. Bu tam olarak bir toplumsal barışı sabote etmek demektir. Herşey bir yana toplumsal barıştan yana olanlar umutlarını bu yönde diri tutmaya çalışanaların, bu bloğu desteklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Ben ve arkadaşlarım bu düşünce ile buradayız" dedi.

Murat Çelikkan da BDP'nin desteklediği emek demokrasi ve özgürlük bloğunu, Türkiye'de Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için en önemli aktör olarak gördüğünü ifade etti. Çelikkan, bloğun demokrasiyi en güçlü temsil etme potansiyeli taşıyan hareket olarak görüldüğünü sözlerine ekledi.

KÜRT SORUNU ANAYASAL ÇERÇEVEDE ÇÖZÜLMELİ

Süryani asıllı Mardin bağımsız milletvekili adayı Erol Dora da aydınların kendilerine verdiği desteği önemsediklerini dile getirerek, "Bu blok sayesinde halkların bütünleşmesini sağladık. Halkların birbirlerine saygı göstermeleri gerekir. Birbirlerini oldukları gibi ana dilleriyle, kimlikleriyle bütün örnekleriyle herkesin herkesi kabul etmesi gerekiyor" diye konuştu.

Mardin bağımsız millvetili adaylarından Ahmet Türk, aydınlara teşekkür ederek, "Bugün gazeteci yazar Nuray Mert bu bloğun yanında. Orhan Dink, Murat Çelikkan, Hakan Tahmaz bu bloğun yanında. Bu mesaj çok iyi okunması gerekir" dedi. Başbakan Erdoğan'ın siyasi partilere karşı acımasız kampanya yürüttüğünü belirten Ahmet Türk, "Bugün çok değerli aydınlara, yazarlara, demokrasiyi savunanlara saldırdığını görüyoruz. Bunun örneklerinden biri de bundan nasibini alan Nuray Mert'tir. Sayın Başbakan'ın hışmına uğradı. Bizim mücadelemiz özgür geleceği yaratmaya dönük ortak bir iradedir" dedi.

Tutuklu aday Gülser Yıldırım'ın vekili Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan da bu ülkede aday olma hakkını kazanmış birisinin cezaevinde olması nedeniyle yüreklerinin buruk olduğunu ifade ederek, bunun bir darbe olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nuray Mert BDP'ye Oy İstedi / Video - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement