Nusaybin'de Kültür Merkezinde Bomba Araması - Son Dakika
Güncel

Nusaybin'de Kültür Merkezinde Bomba Araması

Nusaybin\'de Kültür Merkezinde Bomba Araması

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Mitanni Kültür Merkezi'ne dün gece bomba ihbarı yapıldı.

17.09.2013 10:51

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Mitanni Kültür Merkezi'ne dün gece bomba ihbarı yapıldı. Polisin boşaltarak özel eğitimli köpeklerle arama yatığı merkezde herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı. Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan, merkezde yarın uluslararası bir sempozyum olacağını belirterek, ihbarın kasıtlı yapıldığını ve sorumlusunun bulunmasını istedi.

Nusaybin'de polis, gece belediyeye ait Mitanni Kültür Merkezi'ne bomba konulduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Kültür merkezi ve yanındaki kafeteryada bulunan vatandaşları dışarı çıkaran polis, merkezin önüne güvenlik şeride çekerek önlem aldı. Merkezin arka kısımda bulunan itfaiyeye ait araçlar da başka bölgeye çekildi. Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden çağrılan bomba uzmanı ekip, özel eğitimli köpekle merkez içinde arama yaptı. Yaklaşık 2 saat süren aramada herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

"YETKİLİLERİ SORUMLU TUTARIZ"

Mitanni Kültür Merkezi'ndeki aramalar sırasında olay yerine gelen Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, merkezde yarın "Mezopotamya Tarihinde Nusaybin-2 Nisibin Okulu" adı altında uluslararası bir sempozyum düzenleyeceklerini belirterek, bomba ihbarı yapan kişinin tespit edilerek, açıklanması gerektiğini söyledi. Gökkan, "Bizde savcılığa başvuracağız. Çünkü bu ihbar normal bir şey değildir. Burası resmi bir hizmet binasıdır. Bu halktan belediyeye zarar vermek istemez ve vermemiştir. Bu ihbarı yapanlar kasıtlı yapmış, bizim sempozyumumuz var. Biz burada huzurun ve güvenin asılsız ihbarlarla sabote edilmeyeceğini biliyoruz. Bunun tecrübelerini hepsini yaşıyoruz. Eğer bu asılsız ihbarda bulunan açığa çıkarılmazsa yetkilileri sorumlu tutarız. Bu öyle şakaya alınacak basit bir olay değildir" dedi.

Polis, yapılan aramanın ardından merkezin çevresindeki güvenlik şeridini kaldırıp, bölgeden ayrıldı. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nusaybin'de Kültür Merkezinde Bomba Araması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement