Öğrenciler Kurtuluş Töreninde Üşüdü - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Kurtuluş Töreninde Üşüdü

Öğrenciler Kurtuluş Töreninde Üşüdü

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

25.11.2011 14:02

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Resmi geçit töreni için iki saat önceden Talatpaşa Caddesi'ne getirilen öğrenciler, 3 dereye kadar düşen soğuk havada üşüdü. Bazı öğrenciler, ailelerinin getirdiği montlarla otururken, bazı öğrenciler de flamalara ve birbirlerine sarılarak ısınmaya çalıştı.

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıl dönümü törenleri sabah saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene Edirne Valisi Gökhan Sözer, AK parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer protokol üyeleri Belediye Başkanlığı binasında tebrikleri kabul etti.

21 PARE TOP ATIŞI

Törenler Talatpaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı'nda devam etti. Üstü açık tören aracına binen Edirne Valisi Gökhan Sözer, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, töreni izlemek için gelenlerin kurtuluş gününü kutladı. Bu sırada 21 pare top atışı yapıldı. Şehrin düşman işgalinden temsili olarak kurtarılmasının canlandırılmasının ardından gelinlik içindeki kurtuluş kızı göğsünde taşıdığı Türk bayrağını Vali Gökhan Sözer'e teslim etti.

Edirne'nin Osmanlı'ya başkentlik yapmış, tarihi, kültürü ile doğasıyla anıt kent olduğunu ifade eden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi şunları söyledi:

"Güzel topraklarımızda maalesef askerimize, polisimize yönelik terör saldırıları yaşanıyor, şehit haberleri alıyoruz ve ulusça büyük acılar yaşıyoruz. Tüm terör saldırılarını lanetliyor, milletçe terör belasından birlik beraberlik için kurtulmayı temenni ediyoruz. Kurtuluş bayramımızın Edirne'den başlayacak bir dostluk, bir sevgi, kardeşlik rüzgarları estirmesini diliyor, bu rüzgarların Edirne'den Kars'a, Diyarbakır'a, Hatay'a kadar ülkemize sevgi, barış kardeşlik yağmurları yağdırmasını arzuluyorum"

ÜŞÜYEN ÖĞRENCİLER BAYRAK VE FLAMALAR SARILDI

Saat 11.00'da başlayan resmi geçit töreni için ilk ve orta öğretim öğrencileri iki saat öncesinden geçidin yapılacağı Atatürk Bulvarı'na getirildi. Konuşmaların yapıldığı sırada hava sıcaklığı 3 dereceye kadar düştü. Öğrenciler bayrak ve flamalara sarılarak ısınmaya çalıştı. Bazı öğrenciler ise yere oturarak ısınmak için arkadaşlarına sarıldı.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın halk oyunları ekibinin gösterinin ardından, öğrenciler belediye bandosu eşliğinde resmi geçit yaptı. Tören geçişlerinin son bölümünde sivil toplum örgütleri ile dernekler kendilerine ait araçlarla kutlamalara katıldı.

EÖ,GB(LK/AK) - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Kurtuluş Töreninde Üşüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement