Öğretmene Dayak Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Öğretmene Dayak Suçlaması

Öğretmene Dayak Suçlaması

Konya'da 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Talha Alperen Doğan'ın, derste konuştuğu gerekçesiyle Fen Bilimleri öğretmeni 37 yaşındaki H. İ. Y. tarafından dövüldüğü iddia edildi

15.04.2011 12:20

Konya'nın Sarayönü İlçesi Ladik Beldesi Halıcı Atatürk İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Talha Alperen Doğan'ın, derste konuştuğu gerekçesiyle Fen Bilimleri öğretmeni 37 yaşındaki H. İ. Y. tarafından dövüldüğü iddia edildi. Süpürge sopasının sol gözüne denk gelmesi sonucu gözü moraran ve yüzde 30 geçici görme kaybı yaşayan öğrencinin ailesi, ise öğretmen hakkında jandarmaya şikayette bulundu.

Ladik Beldesi'nde yaşayan Talha Alperen Doğan, 12 Nisan Salı günü Fen Bilimleri dersinde, iddiaya göre öğretmeni H. İ. Y. 'nın söylediği ders kitabından birlikte okuyacakları konunun adını anlamadı. Bunun üzerine yanındaki arkadaşı A. O. A. 'ya hangi konuyu okuyacaklarını sordu. Bu sırada öğretmen Y. , Talha Alperen Doğan'a "Ne konuşuyorsunuz, dersi dinleyin" diyerek bağırdı. Ardından Doğan'ı müdür yardımcısı odasına götüren H. İ. Y. , iddiaya göre süpürgenin sapındaki sopayla öğrencisini dövdü. Bu sırada sopanın gözüne denk gelmesi üzerine gözü moraran Doğan, okul müdürü tarafından beldedeki sağlık ocağına götürüldü. Oradan da Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

KOLUMA ÇARPAN SOPA GÖZÜME GELDİ

Tedavi altına alınan Talha Alperen Doğan dayak konusunda, "Beni müdür yardımcısının odasına götürüp süpürgenin sopasıyla dövmeye başladı. Kendimi korumak için kolumu kaldırdığımda koluma çarpan sopa, gözüme denk geldi. Gözüm morarınca müdürümüz sağlık ocağına götürdü. Şu an sol gözüm bulanık görüyorum" dedi.

4 çocuk annesi 35 yaşındaki Sema Doğan da, "Çocuğumu o halde görünce şok oldum. Okula eğitim alması için gönderirken neredeyse oğlum bir gözü kör olarak eve dönecekti. Doktorlar yüzde 30 oranında geçici görme kaybının olduğunu söyledi. Tedaviyle düzeleceğini belirtti. Olayın ardından eşim jandarma karakoluna giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldu. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

MİLLİ EĞİTİM: ÖĞRENCİ HİPERAKTİF

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Eser de, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Konu bize intikal ettikten sonra soruşturma başlattık. Öğretmenle de görüştüğümüzde, öğrencinin hiperaktif bir yapıya sahip olduğunu ve derste konuştuğu için okul idaresine götürdüğünü, orada kimseyi bulamadığını, kapıdan çıkarken orada bulunan süpergenin yere düştüğü sırada öğrencinin gözüne denk geldiğini söyledi. Konuyu detaylı olarak araştıracağız. Soruşturma sonucuna göre gerekli işlemi yapacağız. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmene Dayak Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement